KO JE SAD PAMETNIJI, BABA MARA ILI VI? Ima 90 godina, mladima OČITALA BUKVICU, kaže VIDIMO SE AKO PREŽIVITE KORONU
Foto: Facebook printscreen

PA ONA JE HIT

KO JE SAD PAMETNIJI, BABA MARA ILI VI? Ima 90 godina, mladima OČITALA BUKVICU, kaže VIDIMO SE AKO PREŽIVITE KORONU

Sve ono što možda i nismo hteli da čujemo ova baka aba je rekla u kratkom video-snimku

Objavljeno:

Povodom pandemije korona virusa, jedna baka je svoju mudrost podelila na društvenoj mreži Fejsbuk.

Sve ono što možda i nismo hteli da čujemo, baba Mara je rekla u kratkom video-snimku.

Ovaj snimak je postao mega popularan, a nije ni čudo što. Pogledajte i sami:

- Dragi moji. Lepo sam vam govorila da ne idete tamo. Ne napuštajte kućni prag. Ne napuštajte dedovinu. Niste hteli da slušate baba Maru. Odleteli ste u grad, hteli ste bit gospoda. Završiti velike škole. Deco moja, ti što su vas učili, sada vas ubijaju. Napravili su virus u labaratoriji i puštaju ga među narod. Mori gako kuga. Eto vam sad grad. Eto vam stanovi, auti, motori. Sramota je bilo voziti biciklo. Hteli ste kompjutere, nakit, telefone, brežice, muškarci ih nose u džepu pa ne mogu imati dece. Od te lepote vas boli glava, vrat, leđa, očajni ste i pukli sa živcima. Što ste tražili, to ste i dobili.

A ovde, gospo moja lepa, lepog li života. Ptice po vazdan lete i pevaju, reka u polju žubori, krave na ledini pasu, milina ih gledati. A mi na čistoj ari, pomalo radimo i ne gledamo u sat. Niko nas ne proganja, a vas proganjaju šefovi ko Bog maglu. Hvala Bogu imamo svega. Mleka, sira, maslaca, jaja, pančete, pršute, mesa, zeleog voća, vina i masline. A šta vi imate? Bože mi oprosti neke bombone od gume, mesa iz creva, nadri ramsteka, bifteka, vržola od ludih krava. Od takve hrane vam poludela i deca. Drogiraju se, pije, puše, kockaju i ne rade ništa. Ubijaju sebe i druge. Izgubila se vera u Boga. Preko mere se psuje. Đavo hoda zemljom i kezi zube. Sada bi se hteli vratiti vamo, ali ne ide to tako. Zarazićete i nas.

Kada sam vas savetovala da ne idete tamo, govorili ste, ćuti baba, šta ti znaš, ti si nepismena, ti si izostala. A vidi sada ko je pametniji, baba Mara ili vi? Veruj mi pametnija je Baba Mara. Poživela sam 90 godina i još radim u polju. Držim blago, skuvam, operem, očistim kuću. Zdrava sami još pucam od vedrine. Još se držim na gore. Vama treba sluškinja jer ništa ne radite po kući. Metiljavi ste i žuti. Deco moja, ovde nema virusa ni bolešćurina. A sad poterala iz grada i kuga. Pre ešpanjola, kolera, kravlje ludilo, ptičji grip, mišji grip, svinjski gripa, pa sida, kako je inače kada se ne zna ko na koga sida, a sada i onakav virus, korona. Toga ovde nema, stojte tamo gde jeste. Ne donosite tu kugu ovde nama. Neka vam Bogu bude u pomoći, ako ga se setite. Lepi moji, pozdravlja vas baba Mara. Vidimo se ako preživite.

Istini za volju, mnogi su pomislili da se povuku na sela i planine kako bi se izolovali na čistom vazduhu i tako zaštitili od virusa. Jedni će misliti da je ova baka u pravu, a drugi da nije. No niko neće moći da ospori da u njenim rečima ima dosta istine.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.