Upoznajte ga lično: Virtuelni Tesla vas vodi kroz svoj život i iskustvo! (FOTO)
Foto: Profimedia

JUBILEJ

Upoznajte ga lično: Virtuelni Tesla vas vodi kroz svoj život i iskustvo! (FOTO)

U susret Teslinom jubileju, a u sklopu obeležavanja 15-te godišnjice od osnivanja, Dajrekt Medija je Muzeju Nikole Tesle donirala jedinstvenu izložbenu postavku koja će ostati deo virtuelne baštine muzeja
Objavljeno:

Na 160-tu godišnjicu od rođenja Nikole Tesle, u Beogradu će biti otvoren prva muzejska izložba u okruženju virtuelne realnosti, pod nazivom “Doživi Teslu“. U pustinju? Na dno okeana? Sa junacima Game of Thrones? Sve može na najvećem IT događaju u Srbiji! (FOTO) U susret Teslinom jubileju, a u sklopu obeležavanja 15-te godišnjice od osnivanja, Dajrekt Medija je Muzeju Nikole Tesle donirala jedinstvenu izložbenu postavku koja će ostati deo virtuelne baštine muzeja.

foto: Promo
- Jedan od ciljeva Muzeja Nikole Tesle jeste učiniti Teslinu zaostavštinu pristupačnijom i razumljivijom zainteresovanim posetiocima širom sveta i tehnologija virtuelne realnosti pruža neverovatne mogućnosti vizuelne rekonstrukcije situacije, prostora i ideja. Zato smo sa zahvalnošću prihvatili Inicijativu Dajrekt Medije i sa stručnjacima firme Didžital Majnd vredno radimo na osmišljavanju sadržaja virtuelnih scena koje će biti predstavljene publici 10. jula na dan Teslinog rodjenja kao sastavni deo nove stalne postavke izložbe Muzeja - izjavio je Branimir Jovanović, direktor Muzeja Nikole Tesle.
foto: Promo
Vitomir Jevremović, autor izložbene postavke i direktor Digital Mind-a izjavio je da su muzeji virtuelne realnosti izvesna budućnost muzelogije gde posetilac nije više pasivni učesnik izložbe, već postaje aktivni deo priče koja se sada dešava svuda oko njega onog sekunda kada zakorači u virtuelni svet. Teslin život i njegova dostignuća posetiocu u virtuelnoj realnost prikazaće sam Tesla kroz nezaboravno iskustvo koje inspiriše.
foto: promo
Sa otvaranjem postavke u Muzeju biće lansirana i aplikacija za mobilne telefone, kao i website sa 3D prikazom, kako bi svi oni koji nisu u prilici da posete Muzej uključujući posetioce iz celog sveta mogli da ostvare interakciju sa najvećim svetskim pronalazačem i upoznaju se sa njegovim dostignućima. (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.