POSLALI SU 1 POSEBNU PORUKU! Ambasadori ARAPSKIH ZEMALJA u Aranđelovcu!
Ambasadori arapskih zemalja u Aranđelovcu, Foto: Promo

VAŽNA POSETA

POSLALI SU 1 POSEBNU PORUKU! Ambasadori ARAPSKIH ZEMALJA u Aranđelovcu!

Dočekao ih je predsednik opštine Aranđelovac Bojan Radović..

Objavljeno: 15:24h

Velike mogućnosti saradnje i međusobnog trgovinskog povezivanja, zajednička je poruka sa najvećeg međunarodnog skupa u Aranđelovcu održanog u poslednjih nekoliko decenija.

Opština Aranđelovac bila je domaćin najvećeg okupljanja diplomatskih predstavnika arapskih i afričkih zemalja.

foto: Promo

Ambasadori sedam država: Palestina, Katar, Alžir, Maroko, Tunis, Egipat, Irak i predstavnik Ambasade Libije boravili su u jednodnevnoj poseti Aranđelovcu.

Oni su posetili prostorije Opštine gde ih je dočekao predsednik Bojan Radović sa saradnicima. Nakon prijema u svečanoj sali i prigodnog programa dobrodošlice, usledio je radni deo posete, održan u sali Opštinskog veća. Sastanku su pored predsednika Bojana Radovića i članova Opštinske uprave prisustvovali predstavnici privatnih kompanija "Peštan", "Knjaz Miloš, "Grini" i "Slatko srce".

foto: Promo

Teme razgovora bile su vezane za mogućnosti bliže saradnje u oblastima privrede i izvoza domaćih proizvoda na veliko inostrano tržište ovih zemalja. Razgovaralo se i o drugim temama turističkog i društvenog povezivanja sa držama iz Azije i Afrike.

foto: Promo

Po završetku sastanka delegacija ambasadora posetila je kompanije "Peštan" i "Bekament", gde su se uverili u potencijale i ubrzani razvoj ovih preduzeća. Obišli su proizvodne pogone i pogledali prezentacije firmi.

Tekst je objavljen u sklopu projekta koji je sufinansiran od strane Opštine Aranđelovac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu ne izražavaju nužno stavove organa koji je dodelio sredstva.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.