SIN MI JE MRTAV, A MENE SU KAZNILI SA 210.000 DINARA! Otac momka stradalog u Lučanima kaže da je SVE IZREŽIRANO
Milovan Milivojević traži pravdu za sina koji je poginuo u fabrici, Foto: Privatna arhiva

zahteva pravdu

SIN MI JE MRTAV, A MENE SU KAZNILI SA 210.000 DINARA! Otac momka stradalog u Lučanima kaže da je SVE IZREŽIRANO

Otac poginulog mladića je kažnjen zbog gostovanja u emisiji...

Objavljeno:

Milovan Milivojević, otac poginulog Milomira nakon prošlogodinje eksplozije u fabrici za proizvodnju baruta „Milan Blagojević", smatra da država na sve načine prikriva istinu o uzroku tragedije u fabrici.

U emisiji "Život priča", Milivojević je ranije pričao o ovom slučaju u kojem je na račun direktora fabrike Radoša Milovanović izneo niz tvrdnji u kojem smatra da je odgovoran za tragediju.

foto: Printscreen

Međutim, nakon tog gostovanja kažnjen je za oko 210. 000 dinara zbog navodnih uvreda koje je uputio direktoru fabrike Radošu Milovanoviću.

Milivojević je za Espreso prokomentarisao kako je došlo do toga da bude kažnjen i objasnio nam je koliku nepravdu trpi jer se istina prikriva.

Kaznili su me sa oko 210. 000 dinara jer smatraju da sam narušio čast i ugled direktora fabrike. Presuda mi je pročitana, ali je nisam dobio. Takođe, juče sam imao suđenje za navodu pretnju kako ću da ubijem direktora i njegovog sina, što nije tačno i nemaju dokaza za to", kaže Milivojević za Espreso.

Kako nam je objasnio, njegova ćerka Mirjana Milivojević je takođe kažnjena za 80.000 dinara jer je kako kaže, tražila pravdu, a uputila je i pismo predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću.

Mislim da je sve ovo izrežirano, da je farsa jer se prikriva istina, ali ja neću odustati jer tražim pravdu kao i moja porodica", objašnjava Milivojević.

Dodaje da je Milovanović potkupio porodice koje su izgubili svoje najmilije tokom tragedije u fabrici i da mu zbog toga niko ništa ne može.

Milivojević tvrdi da je i njemu nuđen novac od strane direktora fabrike Radoša Milovanovića kako bi se slučaj zataškao.

Sve je namešteno, direktor fabrike je sve kupio pogotovo te porodice koje su izgubile najmilije, dao im je novac, kupio stanove i slično. Džaba je i sud u Ivanjici i sve kada recimo njegov advokat i ne dođe na suđenje jer sve ide u njihovu korist, a nama se ništa ne uvažava. Imam sve dokumentovano, čak je i meni nudio novac, imam snimljen razgovor, a ništa mi se ne uvažava i opet ponavljam sve je izrežirano", zaključuje Milivojević.

Da podsetimo, umesto krivične odgovornosti za smrt dvojice mladića, koji su prošle godine nastradali u fabrici „Milan Blagojević“ u Lučanima, Prekršajni sud u Čačku, odeljenje u Guči, podneo je zahtev za pokretanje prekršajne odgovornosti protiv preduzeća i direktora Radoša Milovanovića zbog kolektivne povrede na radu sa smrtnim ishodom.

U toj fabrici u Lučanima 14. jula je došlo do požara tehnološkog otpada u kom su teško povređena dvojica radnika. Jedan je preminuo dva dana nakon incidenta, dok je drugi umro početkom avgusta na Vojnomedicinskoj akademiji.

Porodica nastradalog Milomira Milivojevića je ogorčena postupkom pravosuđa i ističe da rukovodstvo fabrike i dalje opstruira istragu.

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.