OVA ŽENA NAM JE SVIMA ULEPŠALA DETINJSTVO: Otišla je tiho, ali iza nje je ostala OVA LEPOTA! (VIDEO)
Milica Manojlović je osnovala dečiji hor "Kolibri" 1963.godine, Foto: Printscreen / Facebook / Istorijski zabavnik

godišnjica

OVA ŽENA NAM JE SVIMA ULEPŠALA DETINJSTVO: Otišla je tiho, ali iza nje je ostala OVA LEPOTA! (VIDEO)

Dečiji hor "Kolibri" osnovan je 1963. godine

Objavljeno:

Ime Milica Manojlović i danas je poznato svima. Čuvena dirigentkinja i osnivač "Kolibrija", preminula je 18. januara 2008. godine u 74-oj godini života. Manojlovićeva je 44 godine bila vaspitač i dirigent najpoznatijeg domaćeg dečijeg hora.

U njenu čast društvenim mrežama, na 11 godina od njene smrti, počeo je da se deli legendrani snimak iz 1987. godine.

Da je svojim radom ostavila neizbrisiv trag, pokazuju i emocije koje nadolaze dok se gleda izvođenje dečje pesme "Molimo za finu tišinu".

Podsetimo, Milica Manojlović diplomirala je na Muzičkoj akademiji u Beogradu. U toku studija radila je u Školi za vaspitače u Novom Sadu, a od 1960. godine počinje da radi u Radio televiziji Beograd kao vokalni solista i muzički saradnik.

Dečiji hor "Kolibri" osnovala je 1963. godine. Sa "Kolibrima" je snimila sedam audio kaseta, 19 singl i 42 long-plej gramofonskih ploča i tri audio CD-a u izdanju Produkcije gramofonskih ploča (PGP) RTS. Hor "Kolibri" održao je preko stotinu koncerata u zemlji i inostranstvu, učestvovao u audio dramama, na televiziji u samostalnim emisijama, serijama kao i na filmu. Najpoznatiji dečji hor i Milica Manojlović kao dirigent dobitnici su velikog broja nagrada, medju kojima su Povelja Radio Beograda za doprinos razvoju dečije i omladinske muzike, "Zlatni Beočug" Kulturno prosvetne zajednice Beograda za ostvarenje u oblasti nauke i umetnosti, i Povelja "Udruženja kompozitora" za doprinos razvoju muzičkog stvaralaštva.

"Kolibri" su tokom svog postojanja dobili i Zahvalnicu UNICEF-a, medalju "Mokranjčevih dana", povelju "Mokranjčevih dana", Zmajevu nagradu, Zlatni mikrofon radio Beograda i Vukovu nagradu.

BONUS VIDEO: ANDRIJA JE NAJMLAĐI UČESNIK PLIVANJA ZA ČASNI KRST: Za portal Espreso je otkrio zbog čega pliva!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.