BACIĆU TE SA TOG SPRATA S KOG SI ZAFRLJAČIO KESU! U blokovima đubre leti sa prozora, ovo su kazne za NEVASPITANJE!
Odluka da se baca smeće kroz prozor, a ne u kontejner koji je predviđen za to jeste odraz nečije nekulture, Foto: Vladimir Šporčić, Dado Đilas, Tviter, Ilustracija

NEIZLEČIVA BOLJKA

BACIĆU TE SA TOG SPRATA S KOG SI ZAFRLJAČIO KESU! U blokovima đubre leti sa prozora, ovo su kazne za NEVASPITANJE!

Jednom stanaru zgrade je ova praksa svog komšije i te kako zasmetala

Objavljeno:

Bacanje opušaka, ostavljanje psćeg izmeta na ulici, bacanje žvakaćih guma, smeća i čega sve ne na trotoare samo su odlika kućnog vaspitanja ili nevaspitanja.

Tako je i odluka da se baca smeće kroz prozor, a ne u kontejner koji je predviđen za to upravo odraz nečije nekulture.

Jednom stanaru zgrade je ova praksa svog komšije i te kako zasmetala, pa je rešio da upozorenje zalepi na vrata kako bi ga lepo obavestio šta ga čeka ukoliko još jednom baci smeće kroz prozor. Upozorenje je postavio na društvenu mrežu Tviter kako bi stanje u zgradi podelio sa sugrađanima:

-Ako još jednom baciš kesu kroz prozor sa đubretom, je**ću ti mamu i baciću te sa istog tog sprata - napisao je iznerviran komšija.

Odmah su usledili saveti:

Drugi su, pak, pokazali da imaju razumevanja i podelili svoje iskustvo sa ostalima:

Problem sa bacanjem otpada kroz prozor jeste, pre svega, problem vaspitanja, ali ga je teško rešiti bez kaznenih metoda nadležnih.

Inače, za neodržavanje čistoće i higijene u stambeno-poslovnim prostorima, zajedničkim delovima zgrada, kao i na prozorima, terasama, balkonima i lođama, zaprećene su novčane kazne za stanare - za fizička lica u iznosu od 8.000 dinara, za pravna u iznosu od 50.000 dinara, za preduzetnike u iznosu 30.000 dinara, kao i novčana kazna za odgovorna lica kod preduzetnika i pravnog lica u iznosu od 10.000 dinara.

Kada se radi o bacanju hartije i drugih otpadaka van kanti za sakupljanje otpada ili se na drugi način zagađuje javna površina, za fizička lica predviđena je novčana kazna u iznosu od 8.000 dinara - navode iz Odeljenja za urbanizam, imovinsko-pravne poslove i komunalno-stambene delatnosti.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.