ISRAVKA: Ivan je jednom otišao u Katar, 2017. godine i samo ta ispovest je tačna
Tamo ti za najmanju grešku ili ako ne ispuniš njihova nerealna očekivanja, samo uruče kartu za povratak kući, Foto: Privatna arhiva

raj na zemlji

ISRAVKA: Ivan je jednom otišao u Katar, 2017. godine i samo ta ispovest je tačna

Mi Srbi smo baksuzi, večito radimo za druge

Objavljeno: 10:51h

Portal Espreso datuma 17.11.2018. godine objavio je tekst pod naslovom "TAMO PARE PADAJU S NEBA! Srbin je u ovoj zemlji zaradio 6.000 evra za mesec dana, a onda mu je sve preselo!", koji sadrži netačne tvrdnje.

Na osnovu analize portala Raskrikavanje.rs sporni delovi teksta su izmenjeni ili uklonjeni, a promenjen je i naslov.

Naime, u tekstu se navodi da izvesni Ivan od 2017. godine radi u Kataru jednom godišnje, gde biva nezadovoljan.

Ono što baca senku na čitavu priču je što Ivan svaki put ima tačno 27 godina i 6.000 evra u džepu. Naš portal istu priču pustio je 2018. godine kao i 2019. godine iz čega se jasno vidi da mladić ne može imati i dalje 27 godina i istu priču.

Ovim putem izvijavamo se našim čitaocima što smo ih doveli u zabunu.

Kompletnu analizu portala Raskrikavanje.rs pogledajte ovde.

– Svima su dostupni isti uslovi. Saune, bazeni, masaže, teretane, skupa hrana… ništa nije problem. Imaju previše para i ponašaju se bahato jer mogu sve da kupe, naročito radnu snagu.

Da mi imamo takve uslove u Srbiji, niko ne bi mogao da nas pobedi ni u čemu. Imaju novac, ali ne i znanje i sposobnost. Zato unajmljuju nas. Mi Srbi smo baksuzi. Večito radimo za druge, dok njima padaju pare s neba bez ikakvog truda – dodaje Ivan.

- Više nego u bilo kojoj drugoj državi, sve se vrti oko para. U mom slučaju, nakon prvog radnog dana, dok sam se još upoznavao sa poslom, nisu bili prezadovoljni i samo su me obavestili da mi je kupljena karta za povratak.

– Iznenadilo me jer sam u Srbiji dao otkaz, ostavio sve da bih došao u Katar. A oni "seku" ljude bez razmišljanja – iskren je Ivan.

Katar
Katar foto: Privatna arhiva

Baš zbog toga, Srbi se među sobom u Kataru šale da su im torbe uvek spakovane, a oni spremni za pokret.

Dodaje da je čuo mnogo takvih priča, da su ljudi dolazili i ostajali samo po nekoliko dana. On je imao sreće, pa je ostao ceo mesec i zaradio bar nešto. Najgore je sportistima koji na svakoj utakmici moraju da daju po pet golova, inače pakuju kofere.

– Imao sam utisak da su oni nezadovoljni zbog života koji trenutno vode. Novac je u njihovu zemlju privukao ljude iz celog sveta, promenio im način življenja, a svi znamo koliko su te države zatvorene.

I sad kao da nam se svete takvim ponašanjem, a sami su nas tražili. Zato se igraju sa ljudima i menjaju ih kao na traci – kaže Beograđanin.

Po povratku u Beograd, trebalo mu je vremena da povrati život i kaže da nije siguran da bi se ponovo usudio na takvu odluku.

– Kada su me prijatelji pitali da li da i oni idu, svima sam rekao da mogu da se upuste u to samo ako imaju jak želudac. Pare se potroše brzo, ali osećaj da te neko tretirao kao đubre, isparava mnogo sporije – zaključuje.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/beogradski mediji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.