Pitali smo građane šta misle o TRANSVESTITU U NARODNOJ NOŠNJI, da li vas čude njihovi odgovori? (VIDEO)
Foto: Stefan Kojić, Filip Plavčić, Dragan Kadić

espreso anketa

Pitali smo građane šta misle o TRANSVESTITU U NARODNOJ NOŠNJI, da li vas čude njihovi odgovori? (VIDEO)

Dita von Bill dočekana je na krv i na nož

Objavljeno:

Dita von Bill, travestit koji se na Paradi ponosa pojavio u srpskoj narodnoj nošnji, izazvao je gomilu oprečnih komentara, a priča o travestitima i transrodnim osobama je uvek tema o kojoj se naširoko polemiše, ali uglavnom sa negativnim prizvukom.

Podsećamo, ovogodišnja kraljica Parade ponosa je upravo Dita von Bill koju su mnogi dočekali na krv i nož zbog toga što je kao travestit obukla narodnu nošnju.

Ona je prema rečima onih koji ne podržavaju različitosti u nedelju "pljunula naciji u lice" i plesom oko šipke u narodnoj nošnji uvredila našu tradiciju.

Mnogi su Diti von Bill pretili smrću, upućivali pogrdne poruke, ali samo pod lažnim imenima na društvenim mrežama.

Zato je ekipa Espresa izašla na ulice Beograda kako bi saznala šta građani misle o travestitu koji je obukao narodnu nošnju i zaigrao oko šipke na nedavno održanoj Paradi ponosa.

Šta kažu naši građani, pogledajte ovde:

- Ne zanima me, zaista - kratak je bio sagovornik.

Mnogi su ostali uzdržani jer je kako kažu "tako bolje", ali ne znamo zbog čega, dok su drugi slobodno izrazili svoje mišljenje bez ustezanja.

-To jeste provokacija do neke mere, ali ne toliko koliko želi da bude eskplicitan i da pokaže da je on to što jeste - jasan je bio drugi.

Neki su smatrali da je stvar naše države, kao i da treba uzeti za primer države poput Turske i Teherana u kojima ne sme ni da se spomene gej osoba, a kamoli da se nešto slično uradi.

- Videli ste kako su prošli ljudi u Turskoj i Teheranu. To jeste neka vrsta provokacije. To je sve neki početak. Da bi barutana otišla u vazduh dovoljna je jedna iskra.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.