NIJEDAN POSLODAVAC NEĆE ZAPOSLITI ŽENU KOJA ĆE DANAS DA SE ZAPOSLI, A SUTRA DA OSTANE TRUDNA! Skandalozna izjava državne funkcionerke na RTS! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Twitter

skandal

NIJEDAN POSLODAVAC NEĆE ZAPOSLITI ŽENU KOJA ĆE DANAS DA SE ZAPOSLI, A SUTRA DA OSTANE TRUDNA! Skandalozna izjava državne funkcionerke na RTS! (VIDEO)

Video je podeljen mnogo puta na društvenim mrežama

Objavljeno:

Na Tviteru se pojavio video koji je izazvao lavinu komentara na društvenim mrežama.

Funkcionerka Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Milena Antić govorila je o vrlo ozbiljnoj temi - majkama i porodiljskom na vrlo, najblaže rečeno, neobičan način, ako se uzme u obzir da je i sama žena.

Video je podeljen mnogo puta na društvenim mrežama, a komentari su brutalni.

Naime, voditeljka u videu najpre objašnjava kako se dolazi do novčanog iznosa koji žene primaju na porodiljskom odsustvu, a potom je upitala svoju gošću da li ima podatak koliko žena je oštećeno. Na šta je ona rekla kako ne može da se zna koliko i da li su žene oštećene.

Usledilo je objašnjenje o tome šta je to porodiljsko odsustvo, šta podrazumeva zakon o porodiljskom odsustvu, a onda i komentar u kome gošća emisije objašnjava kako na porodiljsko ima pravo "žena koja stvarno radi", odnosno ona žena koja je predhodno zasnovala radni odnos.

Voditeljka je upitala "šta znači žena koja stvarno radi" i da li sve predhodno izrečeno znači da ona ne može da se zaposli, pa sutradan ode na porodiljsko odsustvo, na šta je gošća odgovorila kako "nijedan poslodavac neće zapošljavati takvu ženu".

A kako je to u celosti izgledalo, pogledajte u videu:

Tviteraši su otvoreno pokazali odbojnost prema ovakvom stavu, pa ovu ženu nisu štedeli u komentarima:

Ovo su samo neki od komentara.

Na svom zvaničnom Tviter nalogu oglasila se i Levica Srbije.

Iznad videa izvukli su nekoliko "spornih rečenica":

1. "Ne možemo da znamo koliko je žena oštećeno i da li su uopšte oštećene..." 2. "Žena koja stvarno radi..."

3. "Ni jedan poslodavac neće zapošljavati takvu ženu..."

1. "Ne možemo da znamo koliko je žena oštećeno i da li su uopšte oštećene..." 2. "Žena koja stvarno radi..." 3. "Ni jedan poslodavac neće zapošljavati takvu ženu..."

Bonus video:

Espreso intervju - Branislav Nedimović

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.