OVO LEVO JE SNIMLJENO U LJUBLJANI. TAMO POSTOJE STOLICE U PREVOZU ZA LJUDE KOJI ČITAJU KNJIGE: Ovo desno su autobusi u Beogradu (FOTO)
Foto: Facebook / Uživo iz beogradskih tramvaja i buseva / Twitter

hoćemo li i mi ovo dočekati, nekad?

OVO LEVO JE SNIMLJENO U LJUBLJANI. TAMO POSTOJE STOLICE U PREVOZU ZA LJUDE KOJI ČITAJU KNJIGE: Ovo desno su autobusi u Beogradu (FOTO)

Primećujte razliku?

Objavljeno:

Da postiji knjiga utisaka gradskog pevoza, Beograđani bi imali dosta toga da napišu... Kao što su mnogi upoznati GSP je blago rečeno - u potpunom rasulu. Teško je često dokučiti sve "čari" s kojima smo suočeni tokom vožnje. Jedno je sigurno - kada uđete u gradski prevoz isto je kao da ste kupili karte za najbizarnije događaje.

Letnje vrućine u Beogradu se verovatno najteže podnose u javnom prevozu. Na mnogim linijama vozila nisu klimatizovana, a postoje autobusi i trolejbusi u kojima klima uređaji uopšte ne rade. Često je pravi uspeh uopšte ući u prevoz, a još veći iz istog izaći. Ali, nije svuda tako.

U Japanu, na primer, gradski metro je mesto za odmor, u prevozu se ne govori, ili se govori tiho.. U beogradskim busevima tokom vožnje možete čuti ko je šta doručkovao, ko se s kim posvađao i još mnogo stvari koje nas realno ne zanimaju!

I dok u gardskom prevozu u prestonici putnici treniraju živce do granica izdržljivosti, u Ljubljani putnici imaju specijalna mesta za sve one koji čitaju knjigu tokom vožnje. Društvenim mrežama kruži fotografija prevoza u glavnom gradu Slovenije u kome putnici već dve godine imaju priliku da čitaju knjige na specijalnim mestima koja su rezervisana za njih.

A šta možete da očekujete u javnom prevozu u Beogradu?

1. Takozvane "dahtače".

2. Bukvalno rečeno kuvanje, jer kad je napolju plus 20 u GSP je plus 30.

3. Zimi vam trebaju bar dve jakne, jer grejanja nema.

4. Tuče... s drugim putnicima, kontrolorima...

5. Egzibicioniste koji vade pi*u

6. Pijane putnike koji urlaju kako bi ugrabili mesto

7. Prljava sedišta, te putnici često rađe biraju da stoje

8. Smrad, smrad, nesnosan smrad!

9. U beogradskom gradskom prevozu možete naići i na ovce i to bukvalno!

foto: Facebook / Uživo iz beogradskih tramvaja i buseva

Bilo kako bilo, gradski prevoz ima tu moć da i najgori dan učini još gorim! I dok Slovenci u autobusu čitaju knjige, Srbi će i dalje da se svađaju oko mesta, biju oko ulaska i pričaju na sav glas kao da im je do tog trenutka pričanje bilo zabranjeno.

Jer, ako država oslikava kakav je njen narod, gradski prevoz to čini još više!

BONUS VIDEO:

Šta će žene raditi za vreme Svetskog prvenstva u fudbalu?

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.