OVO JE GANI KOLOVICA, ALBANAC KOJI JE PRETUKAO ARKANA! Albanski mediji slave KRIMINALCA iz Prištine!
Gani Kolovica i Arkan bili su kriminalci, Foto: Youtube/Infoshqip

obračun u parku krajem 70-tih

OVO JE GANI KOLOVICA, ALBANAC KOJI JE PRETUKAO ARKANA! Albanski mediji slave KRIMINALCA iz Prištine!

Ono što je među Srbima bio Ljuba Zemunac, to je među Albancima bio Gani Kolovica

Objavljeno:

Albanski portal Infoshqip objavio je priču o Ganiju Krasinićiju, albanskom kriminalcu iz 70-tih i 80-tih, čije ime je izazivalo strah i kod Albanaca i kod Srba u Prištini.

Krasnići, poznat u podzemlju kao Gani Kolovica, poznat je, kao i mnogi kriminalci u Jugoslaviji u tom razdoblju, po "ferkama", tučama u kojima je bila dozvoljena samo upotreba pesnica, u kojima se dokazivalo "ko je jači".

Kako pišu novinari Infoshqipa, tada je vladao nepisani kodeks - da poraženi u tuči mora da prizna autoritet pobedniku, a da ni država ni policija ne smeju da saznaju za bilo šta što se dešavalo na asfaltu.

Ono što je među Srbima bio Ljuba Zemunac, to je među Albancima bio Gani Kolovica: Infoshqip piše da za 30 godina "ferki" na ulicama Prištine, sa Srbima ili Albancima, nikad nije poražen.

Albanski portal piše da je Kolovica bio neka vrsta "heroja" među Albancima, pošto je primenom sile "obezbedio" da glavni trg u gradu "pripadne" Albancima, i tako uspostavio "novi međunacionalni poredak" u Prištini.

Infoshqip piše da je najveći "podvig" Kolovica napravio krajem 70-tih godina, kada je u Prištinu došao Željko Ražnatović Arkan, poznati srpski kriminalac, i izazvao ga na "ferku" u jednom prištinskom parku.

Ako je verovati pisanju ovog albanskog portala, Kolovica je propisno isprebijao Arkana pesnicama, a srpski kriminalac je ispoštovao nepisano pravilo "ferke" i od tog trenutka albansko podzemlje je preuzelo glavnu reč na ulicama Prištine.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Infoshqip)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.