Dogovoreni dalji koraci šire industrijske saradnje: Završen drugi Vazduhoplovni samit jugoistočne Evrope (FOTO)
Drugi Vazduhoplovni samit jugoistočne Evrope, Foto: Promo

pomak u vazduhoplovnoj industriji

Dogovoreni dalji koraci šire industrijske saradnje: Završen drugi Vazduhoplovni samit jugoistočne Evrope (FOTO)

Pokazano je da vazduhoplovna industrija regiona ponovo interesuje najveće svetske kompanije i da postoji veliki potencijal za dalji razvoj

Objavljeno:

Drugi Vazduhoplovni samit jugoistočne Evrope, održan je u Beogradu tokom 8. i 9. marta, u Crowne Plaza hotelu u Beogradu, na kome je pokazano da vazduhoplovna industrija regiona ponovo interesuje najveće svetske kompanije i da postoji veliki potencijal za dalji razvoj.

Vazduhoplovni samit jugoistočne Evrope bio je i povod da se sastanu ministar odbrane Aleksandar Vulin i potpredsednik za jugoistočnu Evropu i Izrael Erbas Grupe Cezar Sančez Lopez.

Dogovoreni dalji koraci šire industrijske saradnje
Dogovoreni dalji koraci šire industrijske saradnje foto: Promo

Nakon već uspostavljene saradnje nabavkom Erbasovih helikoptera H145M za vojsku i policiju Srbije, dogovoreni su dalji koraci šire industrijske saradnje i zvanično je potvrđeno da će Vazduhoplovni zavod „Moma Stanojlović“ biti regionalni centar za održavanje Erbasovih helikoptera.

Više od 700 registrovanih delegata, 150 kompanija, predstavnika državnih institucija, regulatora i obrazovnih institucija imalo je priliku da aktivno učestvuje u razgovoru o vazduhoplovnoj industriji, pokazujući da je region jugoistočne Evrope ponovo na svetskoj mapi.

Jasno je da je region jugoistočne Evrope ponovo na svetskoj mapi
Jasno je da je region jugoistočne Evrope ponovo na svetskoj mapi foto: Promo

Vazduhoplovni samit jugoistočne Evrope organizuje Tango Six Events, deo Tango Six grupe, čiji je generalni direktor Petar Vojinović najavio sledeći samit za 2020. godinu.

Bonus video:

Redakcija Espresa je trčala sa Igorom Kovačevićem u akciji SMS za kilometar!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.