PETROHEMIJA VEĆ GODINU DANA TRUJE PANČEVO OTROVNIM HROMOM, A MINISTAR ĆUTI! Marinika pita Trivana - zašto?
Marinika Tepić pita zašto Trivan preskače Petrohemiju, Foto: Fonet, Beta

Da li smo ovo zaslužili?

PETROHEMIJA VEĆ GODINU DANA TRUJE PANČEVO OTROVNIM HROMOM, A MINISTAR ĆUTI! Marinika pita Trivana - zašto?

Rukovodstvo Petrohemije odlučilo da fingira kako je sve u redu, po cenu da je zdravlje Pančevaca i Beograđana „najjeftinije“

Objavljeno:

Narodna poslanica Marinika Tepić izjavila je danas da pančevačka Petrohemija već godinu dana ispušta u vazduh izuzetno opasni trovalentni hrom, ali da Ministarstvo zaštite životne sredine to uporno ignoriše.

Taj skandal rukovodstvo Petrohemije krije od Pančevaca i Beograđana od februara prošle godine, kada je u fabrici za proizvodnju plastike primećen gubitak hroma iz peći za aktivaciju, nakon čega je utvrđeno da je peć porozna i da velike količine hroma izlaze direktno u atmosferu, navela je Tepić u pisanoj izjavi.

Sa tom izuzetno opasnom situacijom odmah je upoznat menadžment Petrohemije i utvrđeno je da peć ima pukotine i da je neophodna njena zamena, kao i da se u poslednjih sedam meseci situacija umnogome pogoršala.

Menadžment, međutim, odbija zamenu peći uz izgovor da je to skupo i da bi fabrika bi morala na neko vreme da stane sa radom.

Iako je rukovodstvo Petrohemije odlučilo da fingira kako je sve u redu, po cenu da je zdravlje Pančevaca i Beograđana „najjeftinije“, nameće se pitanje zašto u tome saučestvuje i resorni ministar Goran Trivan, upitala je Tepić.

Zar nije dovoljno što usred Petrohemije leže desetine tona kancerogenog azbesta i žive? Zar nije dovoljno što postoji osnovana sumnja da Trivan saučestvuje u zataškavanju tih informacija zbog nepotizma, imajući u vidu da mu je supruga članica Nadzornog odbora Petrohemije? Da li i među novootkrivenim opasnim otpadom ima i Petrohemijinog, kao u ranijim epizodama, upitala je Tepć.

Ona od Trivana zahteva hitne odgovore na ta pitanja i konkretne mere kako bi prestalo trovanje hromom građana.

U suprotnom, biće jasno da se radi o organizovanom kriminalu, zaključila je Tepić.

Bonus video:

(KURIR TV) DRAGOLJUB VIDEO MUŠKARCA U CRNOM S PIŠTOLJEM U RUCI: Ubica se javio koleginici, popeo na sprat, a onda je krenuo UŽAS!

(Espreso.co.rs / Danas.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.