SRČKA DA NAS STREFI! Za samo 24 sata temperatura će sa minus 18 skočiti na plus 15!
Temperaturni šok može da dovede do češćih šlogova!, Foto: Filip Plavčić, Aleksandar Jovanović Cile

čuvajte se!

SRČKA DA NAS STREFI! Za samo 24 sata temperatura će sa minus 18 skočiti na plus 15!

Nada Macura ima važnu poruku za vas

Objavljeno:

Iako su meterolozi najavljivali relativno stabilan februar bez većih oscilacija u temperaturi, sačekao nas je pravi temperaturni šok. Talas iz Sibira nam je pokazao svoje pravo lice, i tek što smo počeli da se navikavamo na zimu, uskoro nam sledi ponovni obrt.

Temperature su poslednjih dana u većem minusu, a u četvrtak će se desiti vrhunac ledenog talasa kada će temeratura u najhladnijem danu iznositi čak -17 stepeni!

Ipak, "ledeno doba" neće mnogo potrajati pa će u petak temperatura biti u plusu, a za vikend će dostići 5 podeljak. To je razlika od 22 stepena Celzijusovih, a meteropatama se ne piše dobro, tvrde doktori.

foto: Weather2umbrella.com

Iako će ljubtelji lepog vremena moći da odahnu, temperaturni šok koji će uslediti neće biti nimalo dobar po zdravlje ljudi.

Naime, ukoliko uporedimo temperaturu od -17 stepeni koliko nas očekuje u četvrtak, i temperaturu koja nas očekuje sledećeg četvrtka kada će biti 15 stepeni, to je temperaturni šok od 32 stepena!

foto: Printscreen / naslovi.net/vremenska-prognoza/beograd

Slične temperature očekuju se u celoj Srbiji, a Nada Macura za Espreso kaže kako će ovolike razlike u temperaturi posebno uticati na starije ljude i hronične bolesnike.

- Ljudi koji pate od neuroloških bolesti će biti u većoj opasnosti od šlogova, i njima se preporučuje mirovanje. Posebno treba da se čuvaju bolesnici sa hroničnim problemima, ali i psihički bolesnici, objašnjava Macura.

Ona je dodala da i mlađe osobe treba da se pripaze u ovom periodu i da alkohol treba izbegavati po svaku cenu.

Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.