U HRVATSKOJ TEMPERATURA I DO - 20: Evo kada ledeni talas dolazi u Srbiju!
Ledeni talas stiže i u Srbiju, Foto: Fonet

zima se ne predaje

U HRVATSKOJ TEMPERATURA I DO - 20: Evo kada ledeni talas dolazi u Srbiju!

Zima će uskoro i u Srbiji pokazati svoje pravo lice

Objavljeno:

U Hrvatsku sutra stiže ledeni talas iz Sibira, a temperature će drastično pasti.

Početkom iduće nedelje jutarnja temperatura pašće na čak -20 stepeni.

Meteorolozi ističu kako su tako niske temperature u februaru nešto što se retko dešava na području Hrvatske i da surova zima tek dolazi.

Za područje zapadne Hrvatske, ali i za riječko područje, na snazi je umerena opasnost od hladnog talasa (povećanje smrtnosti za 5 % iznad proseka) i to za ponedeljak. Vrhunac hladnoće očekuje se u sredu i četvrtak.

Meteoalarm izdao je crveno upozorenje za Primorje i Kvarner te Velebitski kanal, zbog severoistočnog vetra – koji bi mogao da duva i do 150 kilometara na sat.

Zima će uskoro i u Srbiji pokazati svoje pravo lice, a meteorolozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda upozoravaju na "ledene dane" od 25. februara do 1. marta, navodeći da će temperature u tom periodu biti od minus 12 do minus pet tokom noći i ujutrno. Najviše temperature u toku dana između minus 6 i minus 2 stepena Celzijusa.

Takođe, očekuje se povećanje snežnog pokrivača od 5 do 10 centimetara na severu te do 10 i 12 u ostalim krajevima. U subotu na severu suvo sa sunčanim intervalima, a u ostalim krajevima oblačno, ponegde sa slabim snegom. Od nedelje veoma hladno uz nove snezne padavine formiranje ili povećanje visine snežnog pokrivača. U jutarnjim satima umeren i jak mraz, a dnevna temperatura ispod nule.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Srbijadanas.com )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.