UDRUŽENI SINDIKATI SRBIJE SLOGA: Osuđujemo hapšenje  oficira Vojske Srbije i člana Vojnog sindikata!
Foto: Beta / Milan Obradović

saopštenje!

UDRUŽENI SINDIKATI SRBIJE SLOGA: Osuđujemo hapšenje oficira Vojske Srbije i člana Vojnog sindikata!

"Hapšenje oficira vojske Srbije na Zvezdari, uz pomoć policije i na zahtev stranačkih aktivista vladajuće stranke povampirena je ideologija 20 veka za koju smo mislili da je završena slomom fašizma", navodi Sloga

Objavljeno:

Udruženi sindikati Srbije Sloga osudio je danas hapšenje oficira Vojske Srbije i člana Vojnog sindikata zbog verbalnog sukoba s aktivistima Srpske napredne stranke koji su mu nepozvani došli na vrata radi agitovanja za izbore u Beogradu i tim povodom od predsednika Srbije tražili javno izvinjenje. "Hapšenje oficira vojske Srbije na Zvezdari, uz pomoć policije i na zahtev stranačkih aktivista vladajuće stranke povampirena je ideologija 20 veka za koju smo mislili da je završena slomom fašizma", navodi Sloga. Sloga ocenjuje da Aleksandar Vučić kao predsednik Srbije snosi najveću odgovornost i da zato treba da se izvini.

"Vučić je kao nosilac liste svoje partije za beogradske izbore pogazio Ustav i dozvolio u svojstvu predsednika države svojim stranačkim aktivistima da maltretiraju gradjane od vrata do vrata i da im uteruju strah ukoliko im ne obećaju siguran glas za predstojeće izbore", navodi sindikat. Sindikat je izrazio bojazan da će se ako do izvinjenja ne dodje, progoni i hapšenja neistomišljenika nastaviti, "a možda uvesti i radni logori kako bi se nečije velike i neostvarene lične ambicije i ideje realizovale". Vojni sindikat Srbije juče je saopštio da je kapetan V.M. priveden u policijsku stanicu Zvezdara zbog navodnog nasilničkog ponašanja, posle verbalnog sukoba s aktivistima Srpske napredne stranke koji su mu došli na vrata sa spiskom za evidenciju sigurnih glasova uoči predstojećih izbora. V.M. je pitao aktiviste odakle im podaci o njegovoj porodici, pri čemu je došlo do verbalnog sukova posle čega je priveden. Srpska napredna stranka saopštila je sinoć da je vojni oficir fizički napao omladinice te stranke, mladića i devojku dok su obavljali stranačke aktivnosti.

Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.