MAJICE S PUTINOVIM LIKOM PRODAVALI MIŠA VACIĆ I 1389! Odakle one napadačima na aktiviste Ne davimo BG? (FOTO)
Napadači su nosili dukserice koje je prodavao Pokret "1389", Foto: Ne davimo Beograd, Fonet

FRKA uoči izbora

MAJICE S PUTINOVIM LIKOM PRODAVALI MIŠA VACIĆ I 1389! Odakle one napadačima na aktiviste Ne davimo BG? (FOTO)

Društvenim mrežama počeo je da se širi tvit s fotografijom duskerica Pokreta "1389"

Objavljeno: 20:41h

Kampanja za izbore u Beogradu uveliko je u toku, a delovanje kandidata i pojedinih inicijativa obeležili su i - napadi.

Naime, Incijativa Ne da(vi)mo Beograd saopštila je prethodnih dana da su maskirane osobe napale njihove aktiviste koji su učestvovali u jednočasovnoj protestnoj akciji na deponiji u Vinči.

- Agresivni i krupni čovek sa maskom Putina preko lica nasrnuo je na nas dok smo stajali ispred deponije u Vinči i ukazivali na štetne posledice dogovorene izgradnje spalionice otpada. Ovaj bizarni incident je samo poslednji u nizu napada, pretnji i podmetanja koje svakodnevno preživljavamo - naveli su iz Incijative.

Odmah potom, društvenim mrežama počeo je da se širi tvit sa fotografijom duskerica Pokreta "1389", i to upravo onih kakve su nosili napadači na aktiviste "Ne davimo Beograd".

Naime, bivši portparol ovog desničarskog pokreta, Miša Vacić je pre godinu dana putem društvenih mreža prodavao dukserice identične onima koje su na sebi imali napadači sa Putinovim likovima koji su nasrnuli na aktiviste.

Ovim povodom pozvali smo Vacića kako bismo videli gde je i kako je moguće kupiti ove dukserice, i ko bi mogao da napadne aktiviste Inicijative Ne da(vi)mo Beograd. Prema njegovim rečima, duksericu je mogao da kupi bilo ko.

- U pitanju je bila slobodna prodaja, tako da je svako mogao da ih kupi. Kako pomenuta inicijativa ima svoje dukserice i majice, tako ih je svojevremeno imao i Pokret "1389". Dukserice, kojih više nema u prodaji jer su rasprodate su se poručivale poštom, a bile su namenjene pristalicama rusofilske ideje - rekao je Vacić, a potom dodao ko bi mogli da budu napadači.

- Ne bi me čudilo da je neki njihov član fingirao napad! Oni su toliko neznačajni i nebitni. Videli smo i na protestu protiv Nedića da ih je bilo četvoro. Zašto bi ih neko napadao kad ih ima šaka jada i kao takvi ne predstavljaju nikakvu pretnju? Fingiranjem napada sebi prave marketing - rekao je Vacić i dodao da misli da se aktivisti ove incicijative neće zaustaviti na "lažnim napadima".

- Koliko su željni pažnje ne bi me čudilo da se skinu goli i idu takvi ulicom... - zaključuje on.

Bilo kako bilo, proverili smo da je ove dukserice sada nemoguće kupiti, što znači da datiraju od ranije. A ko ih je nosio dok je napadao aktiviste "žute patke", ostaće da se ispita.

Bonus video:

VUČIĆ STIŽE U VRGINMOST. Velike mere bezbednosti

(S. Trajković)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.