AKO SLUŠATE MAJU VOLK, VAKCINACIJA JE BEZVEZE: A onda čujete da nevakcinisana deca umiru. KOME ĆETE VEROVATI? (VIDEO)
Foto: Printscreen

šarlatanizam

AKO SLUŠATE MAJU VOLK, VAKCINACIJA JE BEZVEZE: A onda čujete da nevakcinisana deca umiru. KOME ĆETE VEROVATI? (VIDEO)

" Moja majka je primila samo jednu vakcinu, i to onu od variole vere, i bila je najzdravija žena koju znam"

Objavljeno:

Maja Volk jedna je od javnih ličnosti koje propagiraju opasnost vakcinisanja dece i time povećavaju zabludu u javnosti o tzv. posledicama po zdravlje koje nisu naučno dokazane.

Grupa od 270 roditelja iz cele Srbije podnela je Prvom osnovnom sudu u Beogradu Krivičnu prijavu zbog izazivanje panike i nereda protiv 43 osobe koje su protivnici vakcinacije dece, a upravo Volk je jedna od njih.

Deo svoje "kampanje" ona vodi na svom Fejsbuk profilu.

Tako ona svakodnevno objavljuje linkove koji ukazuju na "najveću opasnost po našu decu".

foto: Printscreen

No i na tribinama je prilično "glasna". Ona je iznela u javnost da je njena starija ćerka Teodora nakon vakcine ogluvela 100 posto na jedno uvo i 80 posto na drugo.

- Moja majka je primila samo jednu vakcinu, i to onu od variole vere, i bila je najzdravija žena koju znam, nikad se nije razbolela. Ja sam neke dva tri, moje prvo dete desetak, drugo dete 15-ak, treće 20, o čemu se tu radi - kazala je Volk na jednoj tribini.

Dodala je i da, ako je dete vegetarijanac ili vegan, ne bi trebalo da primi vakcinu jer "sve te vakcine sadrže životinjsko u sebi".

Ona napominje da su sve teške bolesti sa planete nestale, ne zbog vakcina, već higijene i poboljšanih životnih uslova.

- Ja ne znam da nijedna beba može da nagazi na zarđali ekser, pa da dobije tetanus, ja se sa 55 godina nisam okupala u bari,da bih dobijla dečju paralizu. Promenili su se uslovi života, a i dalje vakcinišemo protiv nekih bolesti. Niko ne daje garanciju - govorila je Volk.

Maja Volk, koja inače promoviše alternativnu medicinu i zdrav način ishrane, u više intervjua je tvrdila da "nema neizlečivih bolesti, samo neizlečivih pacijenata".

Antivakcinacija često je bila i tema njenih emisija.

Maja nije jedina na listi revoltiranih roditelja koji su odlučili da zbog ovakve propagande "presaviju tabak". Među njima su i Jelena Karleuša, Mirjana Bobić Mojsilović, Miroljub Petrović...

U Srbiji je od oktobra prošle godine, uključujući i teritoriju nadležnosti Zavoda za javno zdravlje Kosovska Mitrovica, registrovano ukupno 1.811 slučajeva malih boginja, među kojima je i beba stara 15 dana.

Većina obolelih osoba (94 odsto) je nevakcinisana, nepotpuno vakcinisana ili nepoznatog vakcinalnog statusa.

Bonus video:

POTRESNA ISPOVEST BEOGRAĐANKE MIRJANE KOJA JE HTELA DA SE BACI S TERASE: Izbacuju me na ulicu iz stana koji je moj! MORAM DA SE PENJEM, NEMA KO DA ME ZAŠTITI!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.