DOŠLA JE KUĆI I REKLA DA NE MOŽE VIŠE: Ivanu su optužili da je upala na čas svoje ćerke i maltretirala decu, A OVO JE NJENA STRANA PRIČE (FOTO)
Ivana Simonović demantuje navode pojedinih medija, Foto: Filip Plavčić

DRUGA VERZIJA

DOŠLA JE KUĆI I REKLA DA NE MOŽE VIŠE: Ivanu su optužili da je upala na čas svoje ćerke i maltretirala decu, A OVO JE NJENA STRANA PRIČE (FOTO)

Ova majka kontaktirala je redakciju Espresa i za nas ispričala potpuno drugačiju verziju priče

Objavljeno: 13:31h
Suzana Trajković

Sredinom januara srpsku prestonicu potresao je skandal koji se dogodio u Osnovnoj školi "Kralj Aleksandar Prvi" u Ulici aleksinačkih rudara u Novom Beogradu. Kako su mediji pisali, u toj školi krajem decembra se odigrao neverovatan događaj, koji još uvek nema epilog.

Naime, I. S., majka učenice četvrtog razreda, nenajavljeno je upala na čas i rešetala decu pitanjima o svojoj ćerki, njihovoj drugarici!

Roditelji su u prijavi naveli:

- Počela je da ispituje decu o svojoj ćerki, a njihove izjave je snimala mobilnim telefonom. Pričala je povišenim tonom, udarala je ključevima o sto i dobacivala mališanima. Niko od đaka, osim njene kćerke, nije napustio učionicu dva časa.

Prema njihovim rečima, deca su bila uznemirena, plakala su i drhtala, a nekoliko njih je i povraćalo. Ostaje nejasno zašto nastavnica nije reagovala i pozvala obezbeđenje da izbaci I. S. iz učionice - preneli su mediji.

Ova majka kontaktirala je redakciju portala Espresa i za nas ispričala potpuno drugačiju verziju priče.

foto: Filip Plavčić

Ivana Simonović, sagovornica Espresa demantovala je tvrdnje da je "đake držala kao taoce", kao i da je zbog nje neko povraćao i plakao.

Ona je do detalja opisala šta se desilo tog dana, ali i u danu koji je prethodio.

- Ranka se posvađala sa drugaricom iz razreda oko pesmice, a rasprava se nastavila u toaletu. Tamo su je isprskale vodom, i ugasile joj svetlo dok je bila u toaletu, a to su sve vidovi nekog psihičkog vršnjačkog nasilja koji se nisu dešavali prvi put. Sve se to dešavalo samo dan pre događaja pomenutog u medijima.

Tog dana dete mi je došlo uplakano iz škole neprekidno ponavljajući: "Ja ne mogu više, ne mogu više da trpim ovo". Zato sam zvala njihove roditelje, a potom i učiteljicu, kako bi se to rešilo i ona me je pozvala da dođem sutradan na prvi čas da popričamo - tvrdi Ivana S. obrazlažući šta se zapravo dogodilo tog 14. decembra, dodajući da pomenuta učiteljica barem jednom nedeljno vrši teror nad decom koja joj nisu mezimice.

Škola u kojoj se dogodio incident
Škola u kojoj se dogodio incident foto: Google street view

Ivana je ponovila da su tvrdnje koje su se našle u medijima netačne:

- Nastavnica me je uvela na čas, postavila za katedru, i predstavila deci kojoj se uopšte nisam obraćala. Kako je onda moguće da u medijima piše da sam nepozvana upala na čas i pravila haos? To je prva nelogičnost. Možda smo nas dve imale polemiku, ali ne povišenog tona. Štaviše, učitejlica ima tu praksu da podigne jedno dete, pa mu postavi pitanje, a onda i druge pita da li je ono u pravu, tako da je ona propitivala decu.

- Da su tvrdnje koje se pominju u medijima zaista tačne, zbog čega nije reagovalo obezbeđenje ili neko od nastavnika, ili pak kasnije togom dana roditelji dece koja su navodno povraćala, a posle tog časa sasvim normalno pratila nastavu?

Nakon što je, kako kaže, nezadovoljna izašla iz učionice "jer ju je učiteljica ubeđivala da joj je dete patološki lažov", uputila se kod psihologa, a kasnije je organizovan i vanredni roditeljski sastanak zbog ovog incidenta, gde je kako naša sagovornica tvrdi, došlo do još žučnijih svađa, ali sa roditeljima.

Nakon incidenta majka protiv koje je započeta hajka od strane nastavnika i roditelja, zakucala je na mnoga vrata. Kako kaže, obratila se kabinetu Ministarstva prosvete, kabinetu Mladena Šarčevića, Prosvetnoj inspekciji i Zaštitniku građana, a pokrenula je i privatnu tužbu protiv nastavnice koja, kako kaže, teroriše pojedinu decu i žmuri na vršnjačko nasilje i šikaniranje koje se dešava u razredu.

foto: Filip Plavčić

- Moja najveća greška kao roditelja je ta što dete nisam prebacila u drugom školu kad je tek krenula u prvi razred. Sada je okrenula i drugu decu protiv nje, i moje dete je u problemu. U prvom razredu dete se uneredilo jer je ona urlala na nju izbacivši je sa časa. Na to sam zažmurila rešivši problem razgovorom, dok sledeće godine ćerka nije došla iz škole sa otiscima noktiju na licu, jer je nastavnica ščepala za lice. Sve je trajalo, i otrzalo se kontroli, dok nismo došli do ovoga... - priča uznemirena majka za Espreso koja kaže da je u pozadini celog slučaja zapravo višegodišnji problemi sa učiteljicom koji će se, kako se nadaju, uskoro rešiti.

Bonus video:

VRATIO SE SA ONOG SVETA I POČEO DA KOMUNICIRA! Evo kako sada izgleda Čačanin koji je ustao iz mrtvih!


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.