DA LI JE OVA IGRA BRUTALNIJA I OD PLAVOG KITA? Opasan izazov STIGAO U SRBIJU, naša deca poludela za igricom čije su posledice SMRTONOSNE! (VIDEO)
Opasan izazov, Foto: Youtube printscreen

opasan trend

DA LI JE OVA IGRA BRUTALNIJA I OD PLAVOG KITA? Opasan izazov STIGAO U SRBIJU, naša deca poludela za igricom čije su posledice SMRTONOSNE! (VIDEO)

Ova otrovna supstanca postoji u svakom domaćinstvu

Objavljeno: 19:47h

Još jedan opasan trend zavladao je na internetu - među tinejdžerima se proširio bizaranizazov sa "praškom za veš", koji je stigao i doSrbije.

Naime, radi se o tome da tinejdžeri gutaju prašak za veš koji je u pakteićima i onda se takmiče ko će duže da izdrži da ga žvaće. Zatim svoj snimak kače na Jutjub.

Ova sumanuta igra mladih počela je u Americi, a brzo se proširila među tinejdžerima Engleske, Holandije, Nemačke, pa i Srbije, navodi "Informer". Zato je reagovao i Jutujub, koji je počeo da zabranjuje snimke Jutjubera koji su čak i povraćali žvaćući detrdžent.

Lekari i toksikolozi su digli uzbunu jer su deca bila hospitalizovana zbog poteškoća sa disanjem, gubitka sveti i privremenog gubitka vida zbog opasnih hemikalija. One mogu izazvati i napade, tečnosti u plićima, probleme sa disanjem, komu i smrt.

Toksikolog Dragana Joksović kaže da se zbog toga ova "igra" mora zabraniti.

- Guranje tableta za pranje veša u usta, pa makar ih vrlo brzo i izbacili, toliko je bolno da mi je zaista i nepojmljivo da to neko proba. To peče, boli, razara sluzokožu usta, krvari, a ne daj bože da to neko proguta. Tablete za pranje veša su teška hemija i ako se popije i manja količina, ima šanse da se razore stomak, želudac, creva. Ukoliko neko uzme veću količinu, to bi izazvalo teška trovanja, koja se mogu završiti i smrću - upozorava Joksović.

Psiholog Aleksandara Jaknković takođe upozorava na pogubni uticaj ovog izazova po tinejdžere.

- Nekada su nam se deca željna izazova bavila ekstremnim sportovima, a sada se bave ekstremnim eksperimentima. Granice su danas drastično pomerene, pa smo došli u situaciju da nam deca razmišljaju "što gore, to bolje" i da više veruju internetu, nego roditeljima. Oni mogu da shvate da je nešto opasno po njihov život, ali su u praksi vrlo emotivno nezreli, pa otud i najezda ovih morbidnih igri izazova - objašnjava Jankovićeva.

I kompanije koje proizvode ova sredstva priključile su se apelu da se ova opasna igrica među tinejdžerima zaustavi.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Srbijadanas.com )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.