POSLE MJUZIKLA, BIĆE I MONODRAMA O MILOŠEVIĆU: Zna se glumac, premijera na Vidovdan, a radnja se dešava u zatvoru u Hagu!
Bivši predsednik Srbije i SRJ Slobodan Milošević, Foto: profimedia

u glavnoj ulozi Lepomir Ivković

POSLE MJUZIKLA, BIĆE I MONODRAMA O MILOŠEVIĆU: Zna se glumac, premijera na Vidovdan, a radnja se dešava u zatvoru u Hagu!

Komad bi trebalo da bude izveden krajem juna, najverovatnije na Vidovdan, na dan kada je nekadašnji predsednik Srbije i SRJ izručen Hagu

Objavljeno:

Život Slobodana Miloševića u pritvoru u Ševeningenu i njegova borba u haškoj sudnici biće tema monodrame, koja se priprema u Beogradu - saznaju "Novosti".

Prema informacijama, taj komad bi trebalo da bude izveden krajem juna, najverovatnije na Vidovdan, na dan kada je nekadašnji predsednik Srbije i SRJ izručen Hagu.

Kako sesaznaje, u ulozi Miloševića, koji se sam branio protiv optužnice koja ga je teretila za najteža dela protiv čovečnosti, naći će se glumac Lepomir Ivković, stalni član Narodnog pozorišta u Beogradu. Komad režira Cisana Murusidze, nekadašnja direktorka Drame nacionalnog teatra, koja je nedavno režirala i predstvu "Solunci govore".

Cisana Murusidze, nekadašnja direktorka Drame nacionalnog teatra, koja je nedavno režirala i predstvu 'Solunci govore
Cisana Murusidze, nekadašnja direktorka Drame nacionalnog teatra, koja je nedavno režirala i predstvu "Solunci govore".foto: Fonet / Nenad Orević

Glumac Lepomir Ivković potvrđuje saznanja, i otkriva još poneki detalj:

- Predstava je inspirisana Miloševićevom odbranom tokom haškog procesa, a radi se po tekstu književnika Milisava Milenkovića. Premijera je planirana oko Vidovdana, ali se ne zna u kojem će biti pozorištu. O tome se još razgovara.

Pre samo nekoliko dana "Novosti" su ekskluzivno objavile da se priprema mjuzikl o životu i političkom delovanju Miloševića i njegove supruge Mire Marković. To delo sprema prištinsko Narodno pozorište, koje je sada u Granačnici. U komadu će biti prikazan period tokom devedesetih godina prošlog veka, kao i Miloševićev kraj u Haškom tribunalu.

Podsetimo, Milošević je u Hag izručen 28. juna 2001, a u ćeliji Ševeningena preminuo je 11. marta 2006.

Bonus video:

Vulinov novogodišnji koktel

(Espreso.co.rs / Izvor: novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.