SNIMA SE FILM O MALOM ALEKSI: Brat Sergeja Trifunovića piše scenario (FOTO)
Bane želi da skrene pažnju na porast nasilja među decom, Foto: Dragan Kadić, Privatna arhiva

crni mjuzikl

SNIMA SE FILM O MALOM ALEKSI: Brat Sergeja Trifunovića piše scenario (FOTO)

Branislav je od početka bio jako zainteresovan za Aleksin slučaj, a upoznao je i njegovu majku

Objavljeno:

Potresna priča o malom Aleksi Jankoviću koji je izvršio samoubistvo nakon što su ga vršnjaci mesecima zlostavljali na očigled cele školske uprave, probudila je celu Srbiju, a građani su masovno podržali inicijativu o uvođenju novog „Aleksinog zakona“.

Dragana Janković, majka Alekse iz Niša, koji je 2011. oduzeo sebi život zbog vršnjačkog nasilja, iznova i iznova podseća na nužnost uvođenja zakona koji bi pomogao u suzbijanju nasilja među decom.

Glumac Branislav Trifunović i pisac Vladimir Arsenijević zato su otpočeli rad na scenariju za film o malom Aleksi "Nije to ništa", želeći da skrenu pažnju na sve veći porast nasilja među decom.

- Ideja mi je da napravimo "crni mjuzikl", da se izmaknemo iz nečega što je socijalna drama, rekao je glumac u jednom intervjuu dodajući da scenario radi s piscem Vladimirom Arsenijevićem.

Kaže da žele da tu temu ispričaju iz vizure jednog dečaka i da su napisali prvi deo kojim su zadovoljni. Dodao je da se nada da će tu priču da stave u neki drugi kontekst i da će na sve da bace neko novo svetlo "da bi neke buduće generacije i neki budući ljudi koji budu vladali u ovoj zemlji počeli drugačije da misle o tom problemu".

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.