NOVINARKA ESPRESA PREKREČILA KUKASTI KRST U JEVREJSKOJ ULICI U  BEOGRADU: Nacisti, upozoravamo vas, ZA VAS U SRBIJI NEMA MESTA! (VIDEO)
PREKREČILI SMO NACISTIČKI SIMBOL, Foto: Espreso.co.rs

nećemo dozvoliti

NOVINARKA ESPRESA PREKREČILA KUKASTI KRST U JEVREJSKOJ ULICI U BEOGRADU: Nacisti, upozoravamo vas, ZA VAS U SRBIJI NEMA MESTA! (VIDEO)

Na mestu gde je donedavno ulično obeležje krasio cvetić, sad je simbol velikog stradanja tokom Drugog svetskog rata

Objavljeno: 16:46h

Nacistički simbol, kukasti krst ponovo je osvanuo na fasadi stambene zgrade u Jevrejskoj ulici na Dorćolu, nedaleko od table sa nazivom ulice.

Pogledajte video:

Naime, tabla na kojoj se nalazi natpis "Jevrejska ulica" ofarbana je, a ispod nje se nalazi kukasti krst.

Posle tri meseca od poslednjeg čina vandala, osim "svastike", tabla sa imenom na uglu Solunske i Jevrejske ulice je neprepoznatljiva. Ekipa Espresa je otišla u Jevrejsku ulicu kako bi prekrečila nacistički simbol.

NACISTIČKI SIMBOL USRED BEOGRADA
NACISTIČKI SIMBOL USRED BEOGRADAfoto: Espreso.co.rs

BEOGRAĐANI ZGROŽENI: Na Dorćolu osvanuo NAJOMRAŽENIJI simbol sveta, i to na kakvom mestu! (FOTO)

Naime, na mestu gde je donedavno ulično obeležje krasio cvetić, sada se nalazi simbol velikog stradanja tokom Drugog svetskog rata. U pitanju je kuća u kojoj je živeo poznati beogradski advokat, Branimir Gugl koji je bio jevrejskog porekla.

Podsećamo, pre tri meseca tabla u Jevrejskoj ulici doživela je sličnu sudbinu. Vandali su tada na drugoj zgradi, takođe, nažvrljali kukasti krst i to preko same table sa nazivom.

Nije isključeno da će se ovakav vandalizam ponoviti, ali će novinari Espresa svaki put doći da prekreče nacistički simbol jer fašistima i nacistima u Srbiji nema mesta.

NACISTIČKI SIMBOL USRED BEOGRADA
NACISTIČKI SIMBOL USRED BEOGRADAfoto: Espreso.co.rs

Uprkos tome što je Beograd aprila 1941. godine sravnjen u bombardovanju nacista, u glavnom gradu često osvane simbol za nacizam.

Mnoga zlodela u 20. veku napravljena od nacističke ruke na tlu Evrope odnele su milione života. Žrtve koje je podneo jevrejski narod upamćene su kao najgnusnije.

Pogledajte bonus video:

Pitali smo političare šta je najjači utisak u 2017. godini

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.