DETE JE IMALO ŠUGU I BILO JE ZAPUŠTENO! Ministar Đorđević objasnio zašto su Mili Alečković oduzeli dete!
Đorđević tvrdi da je Mila Alečković zapustila devojčicu, Foto: Fonet / Zorana Jevtić

hraniteljka očajna

DETE JE IMALO ŠUGU I BILO JE ZAPUŠTENO! Ministar Đorđević objasnio zašto su Mili Alečković oduzeli dete!

Davali su netačne informacije, a način na koji su pričali na konferenciji i preko medija i društvenih mreža je za odgovornost, kaže ministar za rad

Objavljeno: 13:29h

Zoran Đorđević, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, za "Blic" je otkrio deo izveštaja stručnog nadzora povodom slučaja Mile Alečković, hraniteljke kojoj je oduzeta devojčica.

- Dete je imalo šugu i bilo je zapušteno. Hranitelji su od početka tražili posebne uslove i bilo je poteskoća u saradnji, nisu hteli da prime posete socijalnih radnika, a nisu se pridržavali ni popunjavanja sveske hraniteljstva. Takođe su zabranjivali razgovor deteta i socijalnih radnika nasamo, ali i kontakt deteta sa braćom i sestrama - navodi ministar Đorđević.

Đorđević je nagalasio i da je Alečković sa svojim mužem davala lažne informacije novinarima, i da su se predstavljali kao usvojitelji.

- Davali su netačne informacije, a način na koji su pričali na konferenciji i preko medija i društvenih mreža je za odgovornost - ističe ministar.

Alečković sa devojčicom
Alečković sa devojčicomfoto: Dragana Udovičić

Takođe tvrdi da je devojčica jako patila kada je bila smeštena u prvoj podociji.

- U prvoj porodici u kojoj je živela, devojčica je trpela nasilje, ali je imala povezanost sa braćom i sestrama. A nakon smeštanja u hraniteljsku porodicu želela da zadrži kontakt sa njima - zaključuje ministar.

Mila Alečković optužila je Centar za socijalni rad da želi da proda devojčicu
Mila Alečković optužila je Centar za socijalni rad da želi da proda devojčicufoto: Zorana Jevtić

Mija Alečković je psihološkinja u čijoj hraniteljskoj porodici je devojčica bila dve godine. Devojčica je došla sa Kosova i Metohije. Otac joj je preminuo, majka je bila bolesna, pa je sud nju izmestio iz porodice, nakon čega su brigu o njoj vodili Centar za socijalni rad u Obrenovcu i Centar za porodični smeštaj i usvojenje Beograd.

JEZIV CRTEŽ UZNEMIRIO SRBIJU: Mili Alečković su došli u stan i odveli dete! ONO ŠTO JE DEVOJČICA NACRTALA SVE JE UPLAŠILO! (FOTO)

Alečković je tvrdila da je devojčica bila u jako lošem stanju kada je došla kod nje, ali da se onda oporavila i krenula u školu.

Kada joj je dete oduzeto nakon posete radnika iz Centra za socijalni rad, ona ih je optužila da su joj devojčicu oduzeli kako bi je prodali.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.