KC NIŠ OTVOREN BEZ UPOTREBNE DOZVOLE? Proverili smo informaciju koja je uzbunila sve na Tviteru! (FOTO)
Foto: Beta / Saša Đorđević

nije baš tako

KC NIŠ OTVOREN BEZ UPOTREBNE DOZVOLE? Proverili smo informaciju koja je uzbunila sve na Tviteru! (FOTO)

Klinički centar u Nišu ima 50.000 kvadrata, 38 klinika i 1.525 bolničkih postelja, što ga čini drugim najvećim zdravstvenim centrom u Srbiji posle Kliničkog centra Srbije

Objavljeno:

U Nišu je nedavno svečano otvoren savremeni Klinički centar, u čiju obnovu i izgradnju je uloženo 50 miliona evra.

Ministar Lončar je rekao da će otvaranjem tog centra biti ukinute mnoge liste čekanja, kao i da je on završen iako je u jednom trenutku izgradnja "upala u krizu".

Klinički centar u Nišu ima 50.000 kvadrata, 38 klinika i 1.525 bolničkih postelja, što ga čini drugim najvećim zdravstvenim centrom u Srbiji posle Kliničkog centra Srbije.

Rekonstrukcija i izgradnja novog objekta koštala je 32 miliona evra. To je deo novca, od 150 miliona evra, koliko je Srbija dobila od Evropske investicione banke za rekonstrukciju i izgradnju četiri klinička centra u Srbiji.

Sama zgrada Kliničkog centra je "pametna", odnosno celom zgradom upravlja se iz kontrolne sobe.

Obezbeđena je i tehnika kako bi Klinički centar bio nezavistan kada je reč o vodi i struji i da, ako se desi neka veća havarija u Nišu, zgrada može sedam dana nezavisno da se ne snabdeva vodom i strujom, preneli su mediji.

I sve je to sasvim ok, ali dokument koji se širi Tviterom i retvituje masovno tvrdi da ovaj objekat navodno nema upotrebnu dozvolu.

Deo iz registra koji kruži Tviterom
Deo iz registra koji kruži Tviteromfoto: Printscreen

Ipak, iako su mnogi na društvenim mrežama osudili što je Klinički centar Niš otvoren bez upotrebne dozvole, ovo nije istinita informacija.

Na slici koja kruži vidi se da je stanje upisano u januaru 2013. godine, a kako smo proverili u gradskoj upravi Niša, upotrebna dozvola za ovaj objekat izdata je ove godine, u aprilu, i možete je i pogledati na zvaničnom sajtu.

Upotrebna dozvola koju je izdala gradska vlast
Upotrebna dozvola koju je izdala gradska vlastfoto: Printscreen

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.