OVAJ SRBIN JE PRIZNAO DA JE BOMBARDOVAO TUĐMANA, ZAGREB I BANSKE DVORE!
Foto: Youtube pritnscreen

dan nakon podizanja krivične prijave

OVAJ SRBIN JE PRIZNAO DA JE BOMBARDOVAO TUĐMANA, ZAGREB I BANSKE DVORE!

Bajić je rekao da je to uradio bez ičijeg naređenja

Objavljeno:

Penzionisani general Ljubomir Bajić izjavio je za N1 da je upravo on naredio bombardovanje Banskih dvora u Zagrebu 1991. godine.

Bajić je ovo izjavio dan nakon što su podignute krivične prijave protiv petorice srpskih i jednog hrvatskog državljanina zbog bombardovanja tadašnjeg hrvatskog državnog vrha.

Borbeni avioni raketirali su predsedničku palatu u momentu kada se, prema spekulacijama, završavao sastanak Franja Tuđmana i Anta Markovića.

General Ljubomir Bajić, koji je tada bio komadant Petog vazduhoplovnog korpusa, za N1 kaže da je taj napad on naredio iz svojih razloga.

-Ja sam se zakleo državi u kojoj sam živeo da ću je braniti i štititi njen teritorijalni integritet i ustavni poredak i onaj koji se drznuo da to naruši, ja sam lično smatrao da uradim pravo šta sam uradio.

On je rekao i da je to uradio bez ičijeg naređenja, i da će se, što se krivične prijave tiče, odazvati samo svojoj otadžbini.

Na pitanje da li se oseća odgovornim za bombardovanje, Bajić je odgovorio:

-Kada budete pitali suprotnu stranu da li je neko odgovarao i ko je kriv za bombardovanje izbegličke kolone dok su im kuće gorele u Hrvatskoj, kad to budete pitali i to budemo razjasnili, onda me pozovite da odgovorim na ovo pitanje.

Srpsko ministarstvo pravde još nije dobilo nikakav zahtev od Hrvatske u vezi sa krivičnim prijavama protiv pet srpskih državljana zbog raketiranja Banskih dvora.

-Dok ne dobijemo konačan pismeni zahtev tek tada možemo da reagujemo. Saradnja u postupanju po zamolnicama u vezi sa ratnim zločinima između Srbije i Hrvatske je na najnižem mogućem nivou, jer Hrvatska odbija da postupi po zamolnicama Srbije- izjavila je ministarka pravde Srbije nela Kuburović.

U Zagrebu je najavljena i međunarodna poternica za šestoricom okrivljenih.

(Espreso.co.rs / rsN1info.com )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.