POZIV IH JE VRATIO NA DNO ŽIVOTA! Par iz Beograda je dobio poziv da vakciniše mrtvog sina! Međutim, nakon toga, usledio je još veći šok!
Foto: Nebojša Mandić / Ilustracija

REAGOVALI IZ MINISTARSTVA!

POZIV IH JE VRATIO NA DNO ŽIVOTA! Par iz Beograda je dobio poziv da vakciniše mrtvog sina! Međutim, nakon toga, usledio je još veći šok!

U Ministarstvu zdravlja ostali su u čudu kada su čuli o čemu se radi i sa žaljenjem konstatovali da to nije trebalo da se desi

Objavljeno:

Supružnici iz Beograda pre dva dana bili u šoku kada su u poštanskom sandučetu pronašli poziv da svog sina, koji je preminuo 2013. godine, dovedu u dom zdravlja da primi MMR vakcinu - protiv malih boginja, zaušaka i rubeole.

Kako prenose beogradski mediji, tu je bila i pretnja da će njegovi majka i otac u suprotnom snositi zakonske posledice. Oni još ne mogu da se oporave od šoka koji su doživeli čitajući poziv, a tetka pokojnog dečaka kaže da je cela porodica bila veoma uznemirena nepromišljenim potezom nadležnih.

"Sestra me je zvala u suzama i pokušala da objasni da je stigao poziv da vodi dete na vakcinu. U prvi mah nisam mogla da je razumem jer znam da je moja sestričina sve vakcine uredno primila. Tek kada je izgovorila ime svog pokojnog sina, mog sestrića, počela sam da sklapam kockice", govori kroz suze tetka pokojnog dečaka.

TRUDNICE ĆE MORATI DA IMAJU NOVI DOKUMENT: Dobijaju posebne zdravstvene knjižice

Ona kaže da je tragedija zadesila njenu porodicu pre četiri godine i da se još nisu oporavili od tog nenadoknadivog gubitka.

Ministarstvo zdravlja: Nije trebalo da se desi!

U Ministarstvu zdravlja ostali su u čudu kada su čuli o čemu se radi i sa žaljenjem konstatovali da to nije trebalo da se desi.

foto: ZORANA JEVTIĆ

"U toku je velika kampanja pozivanja roditelja da se nevakcinisana deca dovedu na vakcinaciju. Imamo epidemiju malih boginja u zemlji. Naravno da je trebalo da se provere matične knjige i ažuriraju podaci", naveli su nadležni.

"Naš Stefan preminuo je kada je imao 16 meseci nakon teške bolesti. Svi smo to veoma teško podneli, pogotovo sestra i zet. Bog im je nakon ove tragedije podario devojčicu, koja ih je malo trgla i dala smisao njihovom životu. Ovaj poziv ih je survao u tu mračnu fazu života", navodi ona.

Prema njenim rečima, da stvar bude gora, poziv na vakcinaciju, umesto na zeta, adresiran je na njenog pokojnog oca.

"Zet i otac imaju isto ime, pa su verovatno pošiljaoci permutovali sestrino devojačko i udato prezime, iako je Stefan nosio zetovo prezime. Ko zna kakva je zbrka nastala u sistemu. Zvali smo Dom zdravlja. Medicinska sestra bila je u šoku kada sam joj objasnila zbog čega zovemo. Žena se naveliko izvinjavala, nije mogla da veruje da je došlo do takvog propusta. Ipak, šteta ja već učinjena i biće potrebno vreme da moji sestra i zet pređu preko ovog i vrate se u normalu", priča ona.

foto: Pixabay.com

Prema njenim rečima, porodica sad, na svu muku, mora i da piše dopis i ponovo dostavlja umrlicu jer ne žele da sutra dobiju i poziv za sud jer dete nije vakcinisano.

"Čim se malo smirim moraću da napišem dopis i ponovo priložim umrlicu. To smo uradili nakon što je dete preminulo, ali očigledno nije bilo dovoljno, čim se ovakve stvari događaju. Ne želim da sutra na sudu sestra i zet objašnjavaju zašto njihov anđeo „nije došao da primi vakcinu“", ogorčena je ona i dodaje da će najverovatnije krivično goniti sve nadležne za bol koji su pretrpeli zbog tog poziva.

(Espreso.co.rs / Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.