SRBIN JE OTIŠAO U SEVERNU KOREJU DA SE OŠIŠA KAO KIM DŽONG UN: Evo šta je zatekao u NAJIZOLOVANIJOJ ZEMLJI SVETA! (VIDEO)
Foto: Youtube printscreen / Bad Boy

RUŠI PREDRASUDE

SRBIN JE OTIŠAO U SEVERNU KOREJU DA SE OŠIŠA KAO KIM DŽONG UN: Evo šta je zatekao u NAJIZOLOVANIJOJ ZEMLJI SVETA! (VIDEO)

Aleksa je hteo da pokaže kako mediji ne prenose uvek istinu

Objavljeno:

Aleksa Vulović (25), rođeni Beograđanin, već dugo živi u Sidneju, gde je nedavno postao poznat nakon što je objavio satirični dokumentarac o Severnoj Koreji.

On je želeo da ljudima otvori oči, jer misli da o ovoj zatvorenoj zemlji postoji mnogo zabluda.

Njegov dokumentarac daje drugačiju sliku o kontraverznoj zemlji. Nerviralo ga je to što Severnu Koreju svi posmatraju iz američkog ugla. Inspirisala ga je nepravda koju je i Srbija doživela tokom devedesetih, kada je u medijama predstavljana na užasan način.

-U Australiji već duže vlada potpuna pomama za svakom informacijom koja se tiče Severne Koreje. Osim što se ovdašnji australijski mediji utrkuju koji će prvi da ismeje ili se zgrozi nad novom vešću o predsedniku Kim Džong Unu, Severnom Korejom, zapravo se "pokrivaju" domaći problemi. A često i istina - kaže Vulović.

On je, kao i ceo svet, čuo da se svi muškarci u Severnoj Koreji šišaju kao Kim Džong-un, jer im je tako naređemo.

Da bi otkrili da li je neproverena glasina zaista tačna, sa prijateljem se zaputio na šišanje u Severnu Koreju. To putovanje i naravno frizura koju je, kaže, apsolutno sam izabrao, postali su deo filma koji je snimio sa prijateljem i objavio na jutjub kanalu.

- Nisam više mogao da slušam sve te laži i izmišljanja koje su plasirali australijski mediji. Imao sam potrebu da odgovorim na neka pitanja, baš kao što su to činili i moji roditelji tokom bombardovanja Srbije, pre 18 godina. Bio sam sedmogodišnjak i sećam se iskrivljene slike o Srbima i svemu što se tamo dešavalo, koja je plasirana na Zapadu. U Srbiji je živela moja baka i mnogo rođaka, a ja sam slušao svakodnevno kako je to zemlja divljaka i zločinaca - kaže Aleksa.

Ono što je zatekao u Severnoj Koreji, srušilo je njegove predrasude.

-Obavezno je ići s njihovim vodičima i ne toliko slobodno kako sam navikao. Zvanično, u pitanju je najizolovanija i najtajanstvenija država na svetu, kojom vladaju kultne vođe, članovi dinastije Džong! Proveo sam tamo sedam dana i bez obzira na sve priče, odlično sam se proveo i zabavio - kaže Aleksa.

Aleksa obožava da putuje svetom i upoznaje različite kulture, a sledeći dokumenatarac koji priprema je o terorizmu u Australiji.

(Espreso.co.rs / Srbijadanas.com )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.