POLICAJCI NA ZADATKU 23 SATA BEZ VODE I HRANE! Oglasio se i sindikat
Foto: AP/Ilustracija

traži se rešenje!

POLICAJCI NA ZADATKU 23 SATA BEZ VODE I HRANE! Oglasio se i sindikat

Traže rešenje da policajci, kako navode, ne bi više bili u situaciji da skupljaju novac za plaćanje putarine na autoputu, kada idu na zadatke

Objavljeno:

Reprezentativni Policijski sindikat Srbije traži od ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića da se hitno uredi angažovanje pripadnika policije na obezbeđenju, kako ne bi bili na poslu po čak 23 sata, kao prilikom obezbeđenja utakmice FK Crvena Zvezda i FK Keln, saopšteno je iz tog sindikata.

HAPŠENJA U NIŠKOJ BOLNICI: Pale tri osobe

Traže rešenje da policajci, kako navode, ne bi više bili u situaciji da skupljaju novac za plaćanje putarine na autoputu, kada idu na zadatke.

"Jedan od primera je 70 pripadnika Interventne jedinice iz Prijepolja, koji su obezbeđivali utakmicu Crvene Zvezde i Kelna. Oni su bili angažovani čak 23 sata, od 9 sati ujutru na dan utakmice, do 8 sati ujutru sledećeg dana. Preko 10 sati bili su pod punom opremom postavljeni u Nemanjinoj ulici na obezbeđenju. Za to vreme nisu dobili vodu i hranu, kao ni pripadajući odmor, već su se sami snalazili. To je, kako kažu kolege, ne izuzetak, već pravilo prilikom obezbeđivanja. Kada su se tokom noći, iscrpljeni nakon desetočasovnog dežuranja, vraćali za Prijepolje, autobus koji je angažovao MUP Srbije, krenuo je dužim putem, a ne preko novootvorenog autoputa Čačak-Ljig, valjda da bi uštedeli novac. Da bi što pre stigli kućama, policajci su između sebe skupili novac da se plati putarina. Stigli su kućama čak posle 23 sata od početka angažovanja. Da li policajci treba da plaćaju sebi vodu, hranu i putarinu za auto-put, od dnevnice koja iznosi 150 dinara, a koja se i ne isplaćuje, pitanje je koje postavljamo ministru Stefanoviću. Znamo da je puno nekvalitetnog kadra zauzelo čelne pozicije u policiji, ali to ne treba da bude izgovor da se policajci svakodnevno maltretiraju, već signal da se nešto hitno preduzme. Zato već duže vreme i insistiramo da se operativnom sastavu policije i vatrogasaca povećaju dnevnice, inače u suprotnom ovo što se dešava je preraslo u puko maltretiranje", kaže Veljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata Srbije.

(Espreso.co.rs / N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.