UPUCAJTE GA U GLAVU! Gujonu i dalje stižu pretnje smrću! POZNATI HUMANITARAC SE PLAŠI ZA SVOJU PORODICU!
Foto: Printscreen/Youtube/ Arno Gujon

FRANCUZU PORUKE MRŽNJE

UPUCAJTE GA U GLAVU! Gujonu i dalje stižu pretnje smrću! POZNATI HUMANITARAC SE PLAŠI ZA SVOJU PORODICU!

Gijon je osudio pretnje koje stižu novinarki N1 Mariji Antić, koja ga je intervjuisala, rekavši da je to nedopustivo i da treba da prestane

Objavljeno:

Direktor humanitarne organizacije "Solidarnost za Kosovo" Arno Gujon izjavio je danas da su pretnje smrću i poruke mržnje počele da se pojavljuju u komentarima na sajtovima kosovskih medija na albanskom jeziku, te da je u strahu za svoju i sigurnost svoje porodice.

"I jutros je bila poruka sa pretnjom "upucajte ga u glavu".

GUJON DRŽI PREDAVANJE NA SRPSKOM FAKULTETU, OKO ZGRADE JAKE SNAGE POLICIJE! Nisu svi oduševljeni gostovanjem francuskog humanitarca na FPN (FOTO)

Nakon te orkestrirane kampanje, dobio sam mnogo pretnji i poruka mržnje od ekstremista u Srbiji, ali pošto se ta medijska kampanja prelila i na kosovske, albanske medije, sada dobijam i od njih pretnje smrću - rekao je Gujon za TV Pink, komentarišući posledice njegovog intervjua za N1 od petka, u kome je doveden u vezu sa desničarskim pokretom identitaraca u Francuskoj.

Arno Gujon: Dobijam preteće poruke od Albanaca, zabraniće mi ulazak na Kosovo!

U poslednjih 24 sata, kako je rekao, mediji na albanskom jeziku su preneli sve što su N1 i "njoj bliski medijski sajtovi" objavili, a ispod toga se, kako kaže, nalazi puno poruka, poput "upucajte ga u glavu".

- Kad pročitate tako nešto nije vam baš svejedno, to nije Beograd, to je Kosovo, to je ono najgore moguće, nažalost - rekao je Gujon.

Ističući da se plaši za svoju, ali i za bezbednost svoje porodice, on je naveo da bi već za dve nedelje ponovo trebalo da ode na Kosovo i Metohiju.

Gijon je osudio pretnje koje stižu novinarki N1 Mariji Antić, koja ga je intervjuisala, rekavši da je to nedopustivo i da treba da prestane, ali je zatražio od te televizije da osudi pretnje upućene njemu i da prestane sa kampanjom koja je, kako kaže, uzrok pretnji.

Francuski humanitarac Arno Gujon gostovao je u petak na TV N1, gde mu je novinarka Marija Antić, osim o njegovom humanirarnom radu na Kosovu i Metohiji, postavljala pitanja o njegovoj prošlosti i povezanosti sa desničarskim pokretom identitaraca u Francuskoj.

I Antić i Gujon su, nakon intervjua, primili veći broj pretećih poruka.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.