GUJON DRŽI PREDAVANJE NA SRPSKOM FAKULTETU, OKO ZGRADE JAKE SNAGE POLICIJE! Nisu svi oduševljeni gostovanjem francuskog humanitarca na FPN (FOTO)
Foto: Espreso.co.rs

Da li je moguće?

GUJON DRŽI PREDAVANJE NA SRPSKOM FAKULTETU, OKO ZGRADE JAKE SNAGE POLICIJE! Nisu svi oduševljeni gostovanjem francuskog humanitarca na FPN (FOTO)

Arno Gujon pričao o svom radu na Kosovu i Metohiji

Objavljeno: 18:30h

Centar za međunarodnu javnu politiku organizovao je danas u amfiteatru FPN predavanje Arnoa Gujona na temu “Humanost u 21. veku”. Studenti ovog, ali i drugih fakulteta ispunili su salu do poslednjeg mesta, a prisustvovale su i brojne novinarske ekipe.

Tokom predavanja je promovisana i njegova knjiga “Svi moji putevi vode ka Srbiji". Nakon predavanja održan je i humanitarni koncert posvećen Kosovu i Metohiji, a istovremeno i prikupljana novčana pomoć za Srbe sa Kosova i Metohije.

Ipak, sve je sada u senci priče koja je nastala nakon njegovog intervjua na N1 televiziji, gde je novinarka pitala francuskog humanitarca, poznatog po pomaganju Srbima na Kosovu, o članstvu u ekstremno desničarskom pokretu identitaraca, od kojeg se ogradio i Nacionalni front Marin Le Pen.

foto: Espreso

- Želim da stavim tačku na tu polemiku pa ću objasniti. 13 godina moja humanitarna zajednica iz Francuske pomaže Srbima na Kosovu. Od kad se TV N1 osnovala u Srbiji pokušavao sam više puta da stupim u kontakt s njima i tri godine sam odbijan, ne znajući zašto. Kad sam prošle nedelje dobio poziv od njih bio sam presrećan što ću konačno moći da objasnim ljudima šta se dešava na KiM. Međutim, o tome nije bilo ni reči, govorili su o nekim temama koje nemaju veze s mojim humanitarnim radom. Sve je to bilo isplanirano i nisu mi dali da objasnim koliko je katastrofalna situacija po enklavama, rekao je Gujon studentima.

- Ponekad sam morao da se opravdam zasto pomažem Kosovu i Srbiji, ali nisam očekivao da ću to morati da uradim u Beogradu - kazao je Gujon i dodao da nikad nije imao političke izjave.

Time, kaže on, stavlja tačku na celu priču.

foto: Espreso.co.rs

Inače, oko zgrade, ali i u zgradi FPN prisutne su policijske snage obezbeđenja.

PAMTITE KO JE PLAĆENIČKI OLOŠ KOJI SEBE ZOVE NOVINARIMA! Firer zapretio novinarki N1 zbog intervjua s Arno Gujonom!

Razlog je verovatno što je ranije grupa studenata sa FPN na Fejsbuku istakla svoje nezadovoljstvo ovim gostovanjem.

“Istup FPN” ističe da priča samog Arnoa Gujona, kao i istorija njegovog delovanja pokazuju karakter te humanosti i njenu selektivnost.

“Njegovo skorašnje pojavljivanje u medijima je uzburkalo srpsku javnost, a najnoviji uvidi u njegovu prošlost dovode u sumnju njegove altruističke motive. Fakultet političkih nauka se nije oglašavao po ovom pitanju, već je otvaranjem svojih vrata Gujonu, još jednom pokazao da ne vodi računa o svojim studentima i vrednostima za koje se zalaže”, navodi se u saopštenju studenata.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.