ZABRANITE ULTRADESNIČARE! Poslanica prozvala Firera i Mišu Vacića, stigao brutalan odgovor!
Foto: Instagram/Gorandvd, Facebook/Jim Dowson, Fonet

pravi fajt

ZABRANITE ULTRADESNIČARE! Poslanica prozvala Firera i Mišu Vacića, stigao brutalan odgovor!

Marinika Tepić tvrdi da je sasvim jasno ko stoji iza Nacionalnog srpskog fronta

Objavljeno: 13:15h

Bura oko neonacističke organizacije, Nacionalnog srpskog fronta (NCS), ponovo drma javnost u Srbiji. Ova organizacija tretira se kao neko ko sledi ideje Gorana Davidovića Firera, a kako su to objasnili na sajtu "zalažu se za potpunu slobodu našeg naroda i boriće se beskompromisno za stvaranje države srpskog naroda."

Nova stranka pokrenula je inicijativu da se pred Ustavnim sudom zabrani delovanje organizacije Nacionalni srpski front, za koju tvrde da propagira aktivnosti ultradesničara koji pozivaju na nasilje i oružane akcije protiv migranata.

Marinika Tepić, poslanica Narodne stranke u razgovoru za Espreso.co.rs objasnila je zbog čega je Narodna stranka podnela inicijativu Ustavnom sudu za zabranu delovanja ove organizacije. Ona je navela da je sasvim jasno ko stoji iza Nacionalnog srpskog fronta.

- Dovoljno je da pogledate njihov sajt i potpuno je jasno. Devedeset odsto tekstova pripadaju Fireru. Nakon podnošenja naše inicijative, gospodin Davidović se oglašava na mom Tviter nalogu. Da li je normalno da niko ne reaguje, a Davidović je begunac pred licem pravde - navodi Tepić.

foto: Fonet

Ona objašnjava da joj je Davidović na njenom Tviter nalogu napisao da je "on slobodan čovek i da je ona u krivu", a kako kaže, ona ga je pitala "zbog čega se onda ne vrati u našu zemlju?"

- Kaže da je rehabilitovan i da se vodi još jedan krivični postupak i da je to "mali problem". Znači, on beži i sam je to pokazao, jer je i dalje u Italiji i dalje u bekstvu - navela je ona.

Tepićeva je naglasila da očekuje da će Ustavni sud pozitivno reagovati na zahtev Nove stranke, jednako kao i u slučaju Obraz 2010. godine.

Marinika Tepić naglasila je da se govornici tribina NSF "ponose što njihovi govornici pozivaju na oružje protiv migranata".

Davidović danas nije odgovarao na naše pozive.

Reagovala i na spornu fotografiju Miše Vacića

Tepić se osvrnula na fotografiju nastalu u Palati Srbija, u Vladinoj kancelariji za Kosovo i Metohiju.

- Šta poznati ultradesničari, Nik Grifin i Džim Doson, koji su prethodno bili učesnici tribina Nacionalnog srpskog fronta, traže u kancelarijama koje pripadaju Vladi Srbije, a ugostio ih je Miša Vacić, nekada službenik Vlade? Ljude sa ovakvim biografijama dovesti u Palatu Srbija, u Vladinu Kancelariju za Kosovo i Metohiju. I ponovo, niko ništa ne preduzima.

Narodna poslanica je dodala da se na njenom Tviter nalogu oglasio i Miša Vacić .

- Čobanu (devojačko prezme) stari kadar AFANSa, liberalnih ekstremista; da se braća Britanci zalažu za secesiju Vojvodine, ti bi ih gostila. Ovako pošto pomažu Srbima na Kosmetu za tebe su nepodobni. Netolerancija ekstremiste izbija iz tebe, badava ruho poslanika ne možeš mržnju u sebi obuzdati - napisao je jedan od lidera ultradesničarske organizacije 1389 Vacić.

Britasnki desničari Nik Grifin i Džim Doson važe za bezbednosnu pretnju u Grčkoj i Mađarskoj i tamo im je zabranjen ulazak. Ipak, u Srbiji nije tako.

Miša Vacić u razgovoru za Espreso.co.rs nije želeo da komentariše pomenutu fotografiju.

- Ne želim ni da se izjašnjavam zašto neću da komentarišem fotografiiju, ali ću prokomentarisati Mariniku Tepić. U principu, mislim da se iza Marinike Tepić krije jedan ostrašćeni desničar, obzirom da je u braku sa kadrom DSS i da ona sad za neke nove gospodare, možda Vuka Jeremića ili nekog ko hoće da stavi ruku na desnicu, obzirom da DSS skoro više i ne postoji, obavlja prljav posao.

Jer, kao što je napustila Čanka, i prešla u neku blažu varijantu "žutih", a to je Živkovićeva Nova, nije više autonomaš, sad ima muža srbendu, koji je obožavalac Koštuničinog lika i dela. Možda su to njene bračne frustracije, pošto je bila čuvena i po liberalnom shvatanju feministkinja, da doji dete pred nepoznatim ljudima dok je bila sekretar pokrajinske Vlade. Ona je pred gradonačelnicima koje prvi put vidi, vadila svoju si*u i dojila dete. Tako da, iz tog jednog ekstremno feminističkog vida prešla je u jedan patrijarhalni poredak. Ili je postala desničar koji sada uklanja svoju konkurenciju, pa u meni vidi konkurenciju drugim desničarima i hoće time da nas napadne ili su u pitanju bračne zavrzlame. Ostaviću javnosti da utvrdi šta je - rekao je Vacić za naš portal.

(M. Božinović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.