NE MOGU DA PREŽALE! Danas je Dan Republike, a mi smo izašli na ulice i sugrađanima čestitali praznik! (VIDEO)
Foto: Espreso.co.rs

SLOŽNI!

NE MOGU DA PREŽALE! Danas je Dan Republike, a mi smo izašli na ulice i sugrađanima čestitali praznik! (VIDEO)

Stariji se Dana Republike sećaju po dobru i s nostalgijom, a ima onih i koji su ravnodušni

Objavljeno:

Državni praznik 29. novembar, koji je obeležavao godišnjicu Drugog zasedanja AVNOJ-a 1943. u Jajcu, na kome je proglašeno federativno uređenje Jugoslavije, od svih bivših republika najduže se zadržao u Srbiji, i ukinut je 14. novembra 2002.

Ipak, u znak sećanja, otišli smo na današnji dan, 29. novembar na ulice kako bi čestitali sugrađanima praznik i pitali ih da li će ga možda danas obeležiti.

DA LI I VI ŽALITE ZA JUGOSLAVIJOM? Milicija je stvari rešavala u roku od odmah, zdravstvo je bilo besplatno... I JOŠ 13 RAZLOGA ZAŠTO JE NEKAD BILO BOLJE!

Pogledajte video:

Stariji se, Dana Republike sećaju po dobru i sa nostalgijom, a ima onih i koji su ravnodušni. Ipak, nije bilo onih koji su rekli da nikada nisu slavili ovaj praznik.

- Danas ga neću proslavljati, ali u to vreme jesam. Sećam se organizovanih večara, pozorišta, druženja, to su bila tako lepa vremena, a sada nemamo ništa, rekla nam je jedna sugrađanka.

Ipak, neki su smatrali da su čestitke na današnji dan suvišne.

- Što mi danas čestitaš Dan Republike, koje Republike? Ja ne slavim taj praznik jer sam rođen u Kraljevini Jugoslaviji, rekao nam je jedan gospodin.

Inače, 29. novembar važan je širom sveta, iz više različitih razloga. U Poljskoj su 1830. izbili Novembarski nemiri, Tomas Edison je 1877. prvi put demonstrirao fonograf, 1947. Skupština UN izglasala je podelu Palestine između Arapa i Jevreja, Bil Gejts je prvi put upotrebio termin "Micro-soft" 1975. Osim toga, na ovaj dan su i rođendani Dušku Radoviću i Matiji Bećkoviću.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.