PREDAVANJE O KODEKSU I PRAVILIMA STRUKE: Savet za štampu posetio Espreso.co.rs (FOTO)
Foto: Espreso

etika u medijima

PREDAVANJE O KODEKSU I PRAVILIMA STRUKE: Savet za štampu posetio Espreso.co.rs (FOTO)

Pred mnogobrojnim novinarima iz izdanja Adria Media Grupe, govoreno je o specifičnim primerima nepoštovanja novinarskog kodeksa i primerima kršenja etike u novinarstvu

Objavljeno: 15:58h

U Adria Media Grupi danas je održano predavanje zaposlenima o kršenju etičkog kodeksa u novinarstvu i primerima nepoštovanja osnovnih pravila profesije.

Predavanje su održali Gordana Novaković, generalni sekretar Saveta za štampu i Petar Jeremić, iz Udruženja novinara Srbije, član komisije za žalbe Saveta za štampu.

foto: Espreso

Pred mnogobrojnim novinarima iz izdanja Adria Media Grupe, govoreno je o specifičnim primerima nepoštovanja novinarskog kodeksa i primerima kršenja etike u novinarstvu, te načinima da se javnost izveštava u skladu sa pravilima struke.

foto: Espreso

Posle izlaganja Novakovićeve i Jeremića, u kojem je naglasak bio na kršenju kodeksa u rubrici Crna hronika, razvila se otvorena i iskrena diskusija između predavača i zaposlenih u AMG.

foto: Espreso

Predavači su posebno pohvalili Kurir i Espreso kao dobre primere, kad je reč o izveštavanju o manjinama i manjinskim pravima.

foto: Espreso

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.