SRAMNA PROVOKACIJA: Ovaj spot albanskog pevača razbesneo je Srbe! Medveđu smestio u VELIKU ALBANIJU! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube

Nadležni da reaguju!

SRAMNA PROVOKACIJA: Ovaj spot albanskog pevača razbesneo je Srbe! Medveđu smestio u VELIKU ALBANIJU! (VIDEO)

On u spotu stoji ispred samog ulaza u zgradu Opštine Medveđa...

Objavljeno:

Pevač iz Prištine Arijan Aguši poznatiji kao "GOLD AG" snimio je pesmu o Medveđi, kao i spot u ovom mestu na jugu Srbije, prozivajući ga delom Velike Albanije. Čelnici ove opštine tvrde da je reč o očiglednoj provokaciji.

Kako prenosi Jugmedia, u svojoj pesmi, za koju je spot snimio u centru Medveđe i u pojedinim delovima Prištine, ovaj tridesetjednogodišnji pevač, inače rodom iz Preševa, peva o tome kako je Medveđa uvek bila deo i da će ponovo biti deo Velike Albanije.

A post shared by Gold AG (@arianagushi1986) on

- Sve lepote sveta što sam video nisu kao moj prag, moja Medveđa… Svaki put kada je moj tata spalio prag od Medveđe do Sandžaka, tako su i albanski Albanci nestali sa zemljine površine, mrtvi od tuge zbog nenakvog šljama… - deo je prevoda ove pesme u kojoj pevač sniva o Velikoj Albaniji.

A post shared by Gold AG (@arianagushi1986) on

On u spotu stoji ispred samog ulaza u zgradu Opštine Medveđa i na kraju se budi iz sna, razočaran što ova opština još uvek nije deo albanske zemlje.

Njegovi fanovi i pratioci na društvenim mrežama ostavili su na hilajde komentara podrške ovom umetniku za koga kažu da je „jedini koji dodiruje teme o tome gde Albanci žive i stoje“ i da ih je ovom pesmom „častio“ i upoređuju ga sa muslimanskim bogom.

Nadležni da reaguju

Predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić ocenjuje da je reč o provokaciji i da je od nadležnih organa dobio informaciju da se ispituje ovaj slučaj.

foto: Opština Medveđa

U lokalnoj smaoupravi kažu da je sporno i kada je ovaj video spot u centru Medveđe snimljen i pretpostavljaju da je reč o vikendu kada na ulicama ima malo ljudi.

Ovaj spot zapalio je i deo albanske populacije u Medveđi i Sijarinskoj Banji koji pevaču ostavljaju komentare podrške na društvenim mrežama.

Podsetimo, ovo nije prvi put da pevač iz Prištine izazove buru u javnosti povodom neke pesme. Naime, on je pre dve godine objavio spot i pesmnu pod nazivom "Puška slobode" koja je izazvalna uznemirenost među Srbima na Kosovu i Metohiji.

On je tada u spotu objavljenom na društvenim mrežama i Jutjubu prikazao kako pripadnik takozvane OVK navodno ubija srpske policajce s leđa, a posle "hrabre" likvidacije gazi ih i uzima im oružje, a spot je ubrzo i uklonjen sa svih društvenih mreža.

(Espreso.co.rs/Jugmedia)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.