KRAJ KRIZE U POŠTI? Vlada odobrila svakom radniku po jednu platu
Foto: Espreso.co.rs

rešeno je?

KRAJ KRIZE U POŠTI? Vlada odobrila svakom radniku po jednu platu

Odluka je doneta na današnjoj sednici

Objavljeno: 11:43h

Vlada Republike Srbije na današnjoj sednici usvojila je Odluku Nadzornog odbora JP "Pošta Srbije" Beograd o raspodeli dobiti za 2016. godinu, saopštilo je javno preduzeće "Pošta Srbije".

Šta je ovo: SUSPENDOVANO 47 RADNIKA POŠTE ZBOG ŠTRAJKA?

Od ukupne neto dobiti za prošlu godinu u iznosu od 3,47 milijardi dinara, u republički budžet biće uplaćeno 2,4 milijarde, dok će 950 miliona biti isplaćeno zaposlenima.

To znači da će svaki radnik dobiti po jednu svoju prosečnu zaradu, čime se nastavlja višegodišnja dobra praksa u Pošti Srbije da zaposleni učestvuju u raspodeli dobiti, što je svojevrsni vid stimulacije ali i zahvalnosti za doprinos koji su dali u postizanju dobrih poslovnih rezultata.

VRATITE NAM OTETO, GDE SU NAŠE PARE?! Na hiljade besnih radnika Pošte izašlo na ulice! (FOTO)

To je ishod konstruktivnog i argumentovanog ; razgovora premijerke Ane Brnabić, ministra Milana Krkobabića zaduženog za koordinaciju rada javnih preduzeća i v. d. direktora Pošte Srbije Mire Petrović, a nakon toga i na zajedničkom sastanku s predstavnicima dva reprezentativna sindikata u ovom javnom preduzeću Sindikata PTT Srbije i Sindikata PTT "Nezavisnost".

foto: Nebojša Mandić

Napominjemo da su ovim činom ispunjeni ključni zahtevi obe reprezentativne sindikalne centrale u Pošti Srbije, s tim što je započeta i dodatna analiza mogućnosti za povećanje plata, kako bi se iznašao najbolji model za poboljšanje socijalnog i materijalnog položaja 15.000 zaposlenih u Pošti Srbije. Posebno ističemo da JP "Pošta Srbije", za razliku od većine javnih preduzeća ne koristi sredstva iz budžeta i maksimalnim angažovanjem 15.000 zaposlenih ostvaruje odlične poslovne rezultate ; i značajna sredstva uplaćuje u budžet Republike Srbije.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.