Šta je ovo: SUSPENDOVANO 47 RADNIKA POŠTE ZBOG ŠTRAJKA?
Foto: Espreso.co.rs

ODMAZDA!

Šta je ovo: SUSPENDOVANO 47 RADNIKA POŠTE ZBOG ŠTRAJKA?

Ova informacija je Insajderu potvrđena i u Samostalnom sindikatu poštanskih radnika Srbije

Objavljeno:

Predsednik Sindikata zaposlenih u JP Pošti Srbije u Novom Sadu Ljubiša Simić, izjavio je za Insajder da je 47 radnika u Pošti suspendovano zbog toga što su prilikom protesta blokirali distributivne poštanske centre u Novom Sadu i Beogradu.

"Suspendovano je sedam radnika u Novom Sadu, među kojima sam i ja, a 40 u Beogradu. Dobili smo informacije da će sutra biti još toliko“, kaže Simić za Insajder.

Ova informacija je Insajderu potvrđena i u Samostalnom sindikatu poštanskih radnika Srbije.

UDRI PO SIROTINJI! 7 policijskih marica došlo da hapsi radnike Pošte na protestu! (FOTO)

V.d. direktorka Mira Petrović u izjavi za Insajder nije želela da potvrdi da li su radnici suspendovani, ali je rekla da će "u svakom slučaju svi koji su nezakonito blokirali rad Pošte biti sankcionisani.

foto: Espreso.co.rs

Zaposleni u Posti protestuju već više od dve nedelje ispred distributivnih poštanskih centara tražeći poboljšanje materijalnog položaja, odnosno povećanje zarada i isplate zarade iz dobiti.

Takođe traže zabranu zapošljavanja novozaposlenih na sistematizovana radna mesta sa rešenjima o privremeno-povremenim poslovima.

Zaposleni traže i razrešenje v.d direktorke Pošte Srbije Mire Petrović i što hitniji izbor direktora na osnovu već sprovedenog konkursa, zatim razrešenje predsednika i članova Nadzornog odbora i utvrđivanje odgovornost predstavnika poslovodstva zbog pritisaka i pretnji zaposlenima i sindikalnim aktivistima.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.