TRI BRATA POD ISTIM KROVOM, I SVI NEŽENJE! U selu s 250 neženja Katanići su fini i tihi, ali im fali jedna stvar kako bi se konačno oženili! (FOTO)
Foto: Filip Plavčić

jadranska lešnica

TRI BRATA POD ISTIM KROVOM, I SVI NEŽENJE! U selu s 250 neženja Katanići su fini i tihi, ali im fali jedna stvar kako bi se konačno oženili! (FOTO)

Na pitanje šta im najviše nedostaje u samačkom životu, braća su se samo pogledala i nasmejala

Objavljeno: 10:03h
Jelena Jovanović

Selo Jadranska Lešnica je poznato po 250 neženja koji očajnički pokušavaju da pronađu srodnu dušu. Meštani kažu da ih "cure ne žele" jer nisu dovoljno bogati.

Među neženjama u selu se nalaze i trojica braće, Milojko (53), Dragorad (43), Milorad (46) Katanić koji žive sa bolesnom i starom majkom u istoj kući.

foto: Filip Plavčić

BILI SMO NA AUTOPUTU ZBOG KOGA RATUJU ZORANA I MRKA: Procenite sami da li je ovaj put krpljen (VIDEO)

- Jedan brat nam se oženio i dobio je dvoje dece, a mi kao što vidite još uvek "mučimo muku", objašnjava Milojko.

foto: Filip Plavčić

Oni kažu da nisu na vreme razmišljali o posledicama, a najviše žale što im je sve bilo preče od ženidbe.

foto: Filip Plavčić

Samo sam radio i pokušavao da popravim našu finansijsku situaciju, uopšte nisam razmišljao o devojkama, i to me sad skupo košta, požalio nam se Dragorad Katanić.

On je zaposlen u GSP- u kao vozač i stacioniran je u Beogradu. U svoje rodno selo, dolazi vikendom, i kad mu obaveze to dozvoljavaju.

foto: Filip Plavčić

Treći brat je ujedno i glavni kuvar u kući i on je pola života proveo brinući o nedavno preminulom ocu koji je bolovao od Parkinsonove bolesti.

foto: Filip Plavčić

Pola života sam proveo brinući o bolesnom ocu i majci koja ima velike zdravstvene probleme. Nisam imao kada da tražim devojku i sada mi je "prošao voz". Kajem se, sam Bog to zna, a najviše se plašim samoće i starosti. Niko ne želi da umre sam, priča Milorad.

Iako su braća bila sve vreme nasmejana i pričljiva, oni su po svojoj prirodi veoma povučeni.

foto: Filip Plavčić

Mi smo tihi, ne volimo da se namećemo i zato nas žene neće. Pored toga, sve danas traže neki luksuz, a nama treba žena koja hoće da radi i pomaže majci u kuhinji. Kada čuju rad, beže glavom bez obzira, objasnio nam je Milojko.

Braća su nam rekla kako svi imaju više škole i kako su načitani, ali da to "ne pali kod žena". Razmišljali su i o Albankama, a nemaju ništa protiv ni da ožene tampnoputu ženu, kao njihov komšija.

Stanka Katanić, njihova majka, iako je već u poznim godinama kaže da još uvek gaji nadu da će "skućiti" sinove.

foto: Filip Plavčić

- Najviše na svetu bih volela da moji sinovi imaju svoj porod jer je taj osećaj nezamenjiv. Molim se svakog dana da se ožene jer nema gore stvari od samoće. Moj najstariji sin Mile se oženio i podario mi je unuke, ali se ja neću smirati dok mi svi do poslednjeg sina ne budu u braku.

foto: Filip Plavčić

Na pitanje šta im najviše nedostaje u samačkom životu, braća su se samo pogledala i nasmejala. Pored očigledne stvari, oni su se požalili kako im fali nežnost, ali i sigurnost.

Nećemo lagati, plašimo se i nije nam svejedno što smo još uvek samci, a pritom osećamo i veliki pritisak od majke, ali i rođaka. Svaki dan nosi novu nadu, a mi našu još uvek nisamo izgubili, složna su braća Katanić.

(Jelena Jovanović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.