BILI SMO U SRPSKOM SELU U KOME ŽIVI 250 NEŽENJA! Njihove priče će vas rasplakati! (FOTO)
Foto: Filip Plavčić

NE ŽELE DA OSTARE SAMI

BILI SMO U SRPSKOM SELU U KOME ŽIVI 250 NEŽENJA! Njihove priče će vas rasplakati! (FOTO)

Ovakvih primera ima u 40 domaćinstava u selu, a dom su ovde našle devojke sa svih kontinenata osim Australije

Objavljeno: 10:04h
Jelena Jovanović

Od 2.500 stanovnika koliko ih živi u Jadranskoj Lešnici, ovde boravi čak 250 neženja.

Razlog za veliki broj neoženjenih muškaraca nekada je bila loša infrastruktura. Sada Jadranska Lešnica ima gotovo sve, od dobrih puteva, do vrtića i ambulante, a sa boljim izgledom sela, meštani su se ponadali i ženama. Ipak, još jedanput su naišli na zid, jer kako kažu žene traže luksuz.

BILI SMO NA AUTOPUTU ZBOG KOGA RATUJU ZORANA I MRKA: Procenite sami da li je ovaj put krpljen (VIDEO)

foto: Filip Plavčić

Boško Marković, iz Jadranske Lešnice rekao nam je da se još uvek nije oženio jer devojke "traže mnogo". Rođen je u kako kaže, najlepšem selu na svetu, ali je u svojoj 47-oj godini veoma nesrećan.

foto: Filip Plavčić

Nisam hteo da odem odavde jer je život na selu, život bez stresa. Ja nemam mnogo novca i potičem iz siromašnije porodice. Doživeo sam da ostarim bez žene jer mi je u mladosti sve bilo preče od toga. Sada živim sa majkom, a za devojkom tragam verovali ili ne od svoje 25-e godine.

Boško nije izgubio nadu, ali pritisak sa majčine strane oseća skoro svakodnevno.

foto: Filip Plavčić

- Ne prođe ni jedan dan da me mama ne pita, "Crni Boško kad ćeš se oženiti"? Ne mogu da joj objasnim da me žene neće jer imam problem sa mucanjem. Ne umem lepo da pričam, a to žene odbija. Imao sam u ranoj mladosti vezu sa jednom komšinicom, ali se ona ubrzo nakon toga udala, a ja sam sa druge strane ostao sam, objašnjava Boško.

Što se tiče kriterijuma, on ima samo jedan, a to je da žena zna da kuva.

foto: Filip Plavčić

I tako dok Lešničanke odlaze, Marija Marković je u selo došla iz Afrike. Sa troje dece trenutno je sama u domovini supruga, jer se on zbog posla vratio u njenu rodnu zemlju – Gvineju.

foto: Filip Plavčić

- Meni je ovde zaista lepo, ali bih lagala kada bih vam rekla da mi moja zemlja ne nedostaje. Moje ćerke pričaju odlično srpski, ali ja još "mučim muku" - našalila se Marija.

Objasnila nam je kako je upoznala fine ljude i kako su ih svi odlično prihvatili, ali da joj muž jako nedostaje.

foto: Filip Plavčić

- On je sada otišao u Afriku da radi kako bi nam slao pare, ja ovde nemam posla, a treba izdržavati ovoliko dece, rekla nam je Marija.

foto: Filip Plavčić

I tako dok je ona našla muža, ostali meštani imaju problema da nađu srodnu dušu, i tih je u Jadranskoj Lešnici zaista mnogo.

Među neženjama se nalaze i trojica braće, Milojko (53), Dragorad (43), Milorad (46) Katanić koji žive sa bolesnom i starom majkom u istoj kući.

foto: Filip Plavčić

- Jedan brat nam se oženio i dobio je dvoje dece, a mi kao što vidite još uvek "mučimo muku", objašnjava Milojko.

foto: Filip Plavčić

Oni kažu da nisu na vreme razmišljali o posledicama, a najviše žale što im je sve bilo preče od ženidbe.

foto: Filip Plavčić

- Samo sam radio i pokušavao da popravim našu finansijsku situaciju, uopšte nisam razmišljao o devojkama, i to me sad skupo košta, požalio nam se Dragorad Katanić.

foto: Filip Plavčić

Treći brat je glavni kuvar u kući i on je pola života proveo brinući o nedavno preminulom ocu koji je bolovao od Parkinsove bolesti.

foto: Filip Plavčić

Predrag Kovačević (19) je još jedan neženja, doduše dosta mlađi. Iako ima još "lufta" on već brine da bi mogao da postane još jedan u nizu neženja.

foto: Filip Plavčić

- Svestan sam da imam "još fore", ali se ja već brinem. Nisam nikada imao devojku i ne bih se bunio da mi dovedu Ruskinju ili Albanku na primer, rekao je on i dodao:

foto: Filip Plavčić

- Radim sa ocem na građevini u selu, ali i susednim selima i u konstantnoj sam potrazi sa ženom. Znam da sam jako mlad, ali pogledajte kako ovde završavaju muškarci, umiru nedugo posle svojih majki od tuge i neispunjenosti.

Igora (45), Živka (48) i Srđana (50) smo zatekli na građevini, a oni su nam rado otvorili dušu.

foto: Filip Plavčić

- Ovde se muškarci teško žene, vidite i sami, jedan od deset uspe da se oženi. Mi jednostavno ne znamo kako to da promenimo, nismo napadni, tihi smo i fini, ali žene to izgleda ne vole, objašnjava Igor.

Srđan nam je objasnio kako se kao i u životu, i ovde sve vrti oko para.

- Čim vide da nemamo pare, neće da se udaju. Ja sam imao devojke, ali čim bi našle nekog boljeg materijalnog statusa, one bi me ostavljale. Ne kaže se u narodu džebe "Para vrti gde burgija neće", iskreno nam je rekao Srđan.

foto: Filip Plavčić

Ovakvih primera ima u još 40 domaćinstava, a dom su u ovom selu našle devojke sa svih kontinenata osim Australije.

Iako selo Jadranska Lešnica nema mnogo toga da ponudi kada je zabava u pitanju, niko ne može da ostane imun na lepotu, ali i iskrenost ljudi koji tamo žive. Meštani se uglavnom bave poljopriredom i vode mirne živote, a muškarci iako su usamljeni zrače posebnom energijom.

(Jelena Jovanović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.