SRPSKE MATERE SU DUŽNE DA RAĐAJU, CRNA GORA I BOSNA - SVE JE TO SRBIJA! Ovako Irinej govori o sudbini našeg naroda
Foto: Fonet / ap

oglasio se

SRPSKE MATERE SU DUŽNE DA RAĐAJU, CRNA GORA I BOSNA - SVE JE TO SRBIJA! Ovako Irinej govori o sudbini našeg naroda

Kako vam se dopada najnovija poruka srpskog patrijarha?

Objavljeno:

- Dužni smo da obnovimo naš narod i da preporučimo našim materama da su dužne da rađaju decu po božjem blagoslovu i da na taj način ostanemo u istoriji, iako smo postradali. Teško je nabrojati sva stradanja Srba u Bosni, Hercegovini, Lici, Dalmaciji, gde su nestajala cela sela - rekao je patrijarh Irinej za list Alo i naveo da se nedavno u Šibeniku nije suzdržao da ne kaže svoje mišljenje o tome.

foto: Beta

- Nisam mogao a da ne kažem da je SPC čekala godinama izvinjenje rimokatolika i da ga nikad nismo čuli, i da ga verovatno nećemo ni ćuti. A mnoge ideje i dalje su žive i to je tragedija i naša i njihova. Narod koji stvara istoriju na zločinima, krvi drugih naroda, on nema budućnost. Od nas se očekuje da ne izgubimo dušu, ako smo izgubili mnoga tela, moramo sačuvati dušu. Da ne činimo ono što neprijatelj želi da činimo. Volimo svoju otadžbinu, gde god žive Srbi, to je Srbija, pa bilo da su u Bosni, u Crnoj Gori ili na drugim mestima. Braći iz Republike Srpske kažem - čuvajte Republiku Srpsku i onog koji danas vodi narod Srpske, to je jedini način da srpstvo opstane - završio je patrijarh.

Amfilohije podigao buru

foto: Zorana Jevtić

Da podsetimo, ovih dana je izjava drugog čelnika SPC izazvala ogromnu pažnju. Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije prilikom služenja liturgije u Pećkoj Patrijaršiji šokirao je javnost.

O njegovoj konstataciji da "Srpkinje pobiju više dece nego Hitler i Musolini" bruji ceo region. Ovo je njegova rečenica zbog koje je javnost ogorčena:

- One u svojim utrobama pobiju za jednu godinu više dece nego što su pobili Musolini i Hitler i Broz i ovi koji su ovde na Kosovu i Metohiji. A hoćete da kao narod imamo blagoslov Božji - rekao je on.

Brojne javne ličnosti reagovale su, doduše drugačije, na ovu izjavu.

SRPKINJE SU GORE OD HITLERA?! Krsta ti, plati porez! BRUTALAN ODGOVOR DEMOKRATE AMFILOHIJU! (FOTO)

JE L' POSTOJI NEKI OBRED ISTERIVANJA ĐAVOLA IZ AMFILOHIJA?! Karleuša brutalno isprozivala vladiku zbog izjave o Srpkinjama!

DA LI SI TI ČOVEČE REALAN? Amfilohije je uvredio Srpkinje, a NIKOLA ROKVIĆ će ih još ŽEŠĆOM izjavom tek razbesneti! (ANKETA)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.