MILAN PANTIĆ JE UBIJEN ZBOG PRIVATIZACIJE JAGODINSKE PIVARE? Otkrivene nove informacije o likvidaciji novinara
Foto: Youtube printscreen

podaci komisije

MILAN PANTIĆ JE UBIJEN ZBOG PRIVATIZACIJE JAGODINSKE PIVARE? Otkrivene nove informacije o likvidaciji novinara

- Mnogo indikatora ukazuje na to da je motiv za ubistvo Pantića njegovo pisanje o ovoj privatizaciji - kaže Matić

Objavljeno:

Milan Pantić, novinar Večernjih novosti ubijen 2001. godine, likvidiran je jer je bio prepreka koju je trebalo otkloniti pre započinjanja jedne od najvećih korupcionaških privatizacija koje su se dogodile 2000-ih, i u kojoj su učestvovali pojedinci iz vrha tadašnje vlasti, rekao je za Danas Veran Matić, predsednik Komisije za istraživanje ubistva novinara.

Predmet ubistva Pantića još se nalazi u predistražnoj fazi, a tužilaštvo je od policije zatražilo prikupljanje dodatnih obaveštenja nakon čega bi, ukoliko se prikupi dovoljno materijalnih dokaza, trebalo da usledi pokretanje tužilačke istrage.

Matić kaže da je nadležno tužilaštvo “svakako agilino” u proteklih nekoliko meseci u istrazi ubistva, ali da kada je reč o istrazi privatizacije Jagodinske pivare, što je u medijima figuriralo kao motiv za Pantićevo ubistvo, tužilaštvo pokazuje manjak interesovanja.

- Mnogo indikatora ukazuje na to da je motiv za ubistvo Pantića njegovo pisanje o ovoj privatizaciji. On je bio prepreka koju je je trebalo otkloniti pre započinjanja jedne od najvećih korupcionaških privatizacija koje su se dogodile 2000-ih, i u kojoj su učestvovali pojedinci iz vrha tadašnje vlasti - ističe Matić.

On ističe da je potpuno nejasno zbog čega tužilaštva koja su se bavila ovom privatizacijom nisu isterala stvar do kraja.

- Još ne znamo da li postoji namera da predmet zastari, ali videćemo šta će se događati ubuduće i da li će tužilaštvo smoći snage da pokrene ovaj slučaj - kaže Matić.

On smatra da bi pokretanje tog predmeta poguralo određena lica da daju svoj doprinos u rasvetljavanju Pantićevog ubistva.

Matić je početkom juna rekao da je policijska istraga o ubistvu Pantića okončana i da su imena osumnjičenih nalogodavaca i izvršilaca dostavljena nadležnom tužiocu u Jagodini.

(Espreso.co.rs/Danas/Insajder)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.