PRODAJE SE TITOV PENTHAUS U NJUJORKU: Od cene vam neće biti dobro, a kad vidite kako izgleda...
Foto: Profimedia

ekskluzivna zgrada na menhetnu

PRODAJE SE TITOV PENTHAUS U NJUJORKU: Od cene vam neće biti dobro, a kad vidite kako izgleda...

Stan ima pet kupatila i četiri spavaće sobe, a graciozno predsoblje sa širokim stepenicama vodi ka dnevnom boravku sa teresom i kaminom

Objavljeno: 17:37h

Penthaus na njujorškoj Park aveniji, koju su vlasti bivše Jugoslavije kupile 1975. godine, prodaje se, a početna cena je 15,2 miliona evra. Stan je dostupan za potencijalne kupce od ponedeljka, a novac od prodaje nekad luksuznog penthausa trebalo bi da, prema dogovoru o sukcesiji, podele bivše republike SFRJ.

Ovaj stan je nekada koristio jugoslovenski predsednik Josip Broz Tito, a bio je i rezidencija jugoslovenskih izastanstava u UN. Penthaus nudi panoramski pogled na Njujork sa čak tri balkona.

foto: Profimedia

U dupleksu površine 418 kvadratnih metara niko nije boravio više od 20 godina, a stan je trenutno u devastiranom stanju. To objašnjava zašto je agencija koja ga prodaje objavila smo dve fotografije, terase i zgrade u kojoj se stan nalazi.

- Nekretnini je potrebno potpuno renoviranje kako bi se stan prilagodio standardima 21. veka, jer decenijama niko nije vodio računa o njemu. Pošto su radovi dozvoljeni samo od maja do septembra, očekuje se da će projekat da traje dve ili tri godine, a možda i duže - rekao je za BIRN, Tristan Harper, agent za nekretnine.

Stan ima pet kupatila i četiri spavaće sobe, a graciozno predsoblje sa širokim stepenicama vodi ka dnevnom boravku sa teresom i kaminom.

foto: mfa.gov.rs

Penthaus ima i jednu dnevnu sobu sa bibliotekom i velikim prozorima koji gledaju na Park Aveniju. Takođe ima posebne prostorije za poslugu i vešernicu.

Jugoslovenski ambasador Jakša Petrić za stan je 1975. godine platio 85.000 evra u gotovini. Čak 850.000 evra je potrošeno na opremanje stana.

List "Njujork post" je pre dva meseca podsetio da je u stanu boravio i Josip Broz Tito.

- To je istinski dijamant koji može da se pretvori u pravi dragulj na vrhu jedne od najekskluzivnijih zgrada na Park Aveniji - rekao je Tristan Harper, agent zadužen za prodaju stana.

Države bivše Jugoslavije takođe prodaju i dupleks od 3.650 kvadratnih metara koji se nalazi na Petoj Aveniji, a koji Srbija koristi za svoju misiju pri UN.

Ta rezidencija ima 32 sobe, osam kupatila i dva lifta, a prodaje se za 42 miliona evra.

Države bivše Jugoslavije očekuju da dobiju desetine miliona evra od prodaje bivših ambasada i rezidencija u Njujorku, Bernu, Tokiju i Bonu.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.