MASOVNO TROVANJE DECE U BEOGRADSKIM ŠKOLAMA: Da li je i vaše dete juče jelo SPORNE ŠPAGETE?
Foto: Marina Lopičić

UŽAS!

MASOVNO TROVANJE DECE U BEOGRADSKIM ŠKOLAMA: Da li je i vaše dete juče jelo SPORNE ŠPAGETE?

U Gradskom zavodu za javno zdravlje kažu da je do sada zabeleženo preko 20 slučajeva trovanja i da bi taj broj mogao porasti do kraja dana

Objavljeno:

Sedmoro dece iz četiri beogradske osnovne škole u ponedeljak je u Hitnoj pedijatrijskoj ambulanti u Tiršovoj zbrinuto zbog trovanja. Deca su nakon toga puštena na kućno lečenje. Međutim taj broj se znatno uvećao i do sada je prijavljeno preko 20 slučajeva trovanja, piše Telegraf.

Na zdravstvene probleme žale se deca iz osnovnih škola: "Vojvoda Mišič", "Radojka Lakić", "Braća Baruh" i "Veljko Dugošević", sve četiri sa područja Beograda. Spornog dana na meniju su bile špagete bolonjeze, iste firme za ketering. Firmu koja je zadužena za hranu danas je nemoguće dobiti, niko se ne javlja ni na jedan dostupan broj telefona.

- O ovom slučaju obavešten je Gradski zavod za javno zdravlje, koji će obaviti sanitarni nadzor u školama - rekao nam je prof. dr Zoran Radojičić, direktor Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj.

foto: Zorana Jevtić

U Gradskom zavodu za javno zdravlje kažu da je do sada zabeleženo preko 20 slučajeva trovanja i da bi taj broj mogao porasti do kraja dana.

- Naše ekipe su na terenu, uzimaju se uzorci iz sve četiri škole. Tačan uzrok trovanja znaćemo za 5 dana - rekla je za Telegraf epidemiolog Biljana Begović Vuksanović.

I u školama su nam potvrdili informaciju o trovanju dece.

- Dva učenika iz naše škole su bila u Tiršovoj, žalili su se na bolove. Danas neka deca nisu došla na časove, pratimo situaciju - kaže direktor Osnovne škole "Braća Baruh" sa Dorćola, Dragomir Ivanović.

(Espreso.co.rs/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.