NOVOGODIŠNJA RASVETA VEĆ U SEPTEMBRU, SAD ĆE I DUPLI RAČUNI! Poskupljenje struje i rasveta u isto vreme - slučajnost ili farbanje građana? (FOTO)
Foto: Beta

BG BLJEŠTI, A U DOMOVIMA GRAĐANA MRAK

NOVOGODIŠNJA RASVETA VEĆ U SEPTEMBRU, SAD ĆE I DUPLI RAČUNI! Poskupljenje struje i rasveta u isto vreme - slučajnost ili farbanje građana? (FOTO)

Građani su najpre s nevericom sačekali vest da se glavni grad uveliko kiti, a onda je kao šamar stigla i vest da će struja poskupeti

Objavljeno:

Okićeni Beograd usred septembra zatekao je mnoge. Ove godine Grad je požurio s postavljanjem novogodišnje rasvete u odnosu na prethodnu, a Novi Beograd, Knez Mihailova ulica, Bnajica i Dedinje već su okićeni.

Krajnji rok kada bi Beograd trebao da zasvetli u punom sjaju je 5. novembar.

Zimskim čarolijama i praznicima se raduju svi, ali novogodišnja rasveta u ovom trenutku izazvala je bes građana. S obzirom na to da su prošlogodišnji ukrasi skinuti maltene tek na proleće ove godine, a Beograd svetleo kao Las Vegas punih 5 meseci, ovo godine čini se prestonica će biti obasjana još duže.

Pored toga, JP "Javno osvetljenje" nabaviće još 38 različitih tipova svetlećih figura i još 1.280 ukrasa više nego prošle godine, a to automatski znači i više novca.

Glavno pitanje koje bode oči javnosti jeste - ko sve to plaća?

A sledeće koje se automatski nameće je - ima li poskupljenje struje veze s rasvetom?

Da li nam se to smrklo, pa postavljamo NOVOGODIŠNJU RASVETU U SEPTEMBRU? I ko se tu UGRAĐUJE? (FOTO)

Građani su najpre s nevericom sačekali vest da se glavni grad uveliko kiti, a onda je kao šamar stigla i vest da će struja poskupeti za 2 odsto!

Podsećanja radi, prošlogodišnji fantomski računi za struju za građane i dalje su misterija. Iako su se mnogi žalili na prevelike račune, iz EPS su abnormlane cifre pravdali većom potrošnjom. Ali, ako ne palite grejanje i trošite upola manje nego nego tokom najhladnijeg perioda, postavlja se pitanje - ko koga tu "farba"?

Dakle, dok Beograd svetli, ljudima je mrkli mrak, jer pored sve muke stiglo je još jedno udaranje po džepu!

Stvar je i više nego očigledna - tu rasvetu plaćamo mi, a vlast će prosuti standradnu priču koju već i vrapci znaju - moderan Beograd je jedini put ka Evropi, turisti, bla bla bla...

Još jedna stvar koja upada u oči jeste tender za postavljanje novogodišnje rasvete, koji je bio otvoren pre par nedelja, a na (ne)iznenađenje mnogih, pobedila je firma koja je posao vredan od 190,6 miliona imala i prošle godine.

Naime, kako piše portal Pištaljka, firma "Keep light" ponovo radi na novogodišnoj rasveti u Beogradu. Praznične lamice i ukrase postavljaće upravo ova firma jer je jedina dostavila kompletnu ponudu, te je automatski isključena neka druga konkurentska kompanija.

Po svemu sudeći, jedino grčka firma "Fotodiastasi" proizvodi ukrase koji odgovraju JP "Javno osvetljenje" i Gradu, a firma "Keep light" je jedini distributer grčkog proizvođača za Srbiju.

Dok se zvaničnici razbacuju novcem i kite građani Srbije žive u oskudici. Ako Beograd blješti, a građanima je u kući mrak, koja je poenta što grad izgleda lepo?

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.