DO ČEGA SU IH DOVELI: Srpski radnici danas u 14 sati ŠTRAJKUJU NA GROBLJU!
Foto: Printscreen/Youtube/NiskaTelevizija

NEMA PLATE

DO ČEGA SU IH DOVELI: Srpski radnici danas u 14 sati ŠTRAJKUJU NA GROBLJU!

Radnici “Gorice” su poslednjih godina u više navrata organizovali štrajkove zbog mnogobrojnih finansijskih problema

Objavljeno: 09:39h

Zbog toga što, kako kažu, još nisu primili platu za avgust, ali i zbog loše sistematizacije i lošeg menadžmenta, članovi Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata “Gorice” najavili su da će u ponedeljak 2. oktobra od 14 do 15 sati štrajkovati na Novom groblju u Nišu.

Ovo je, objašnjava glavni poverenik Rade Rašović, novoosnovani sindikat u kome je 40 % zaposlenih u JKP “Gorica”, što je oko 50 njih, uglavnom “proizvodnih radnika” koji su u vrlo lošoj materijalnoj situaciji. Oni upozoravaju i da nisu primili avgustovsku platu zbog velike blokade računa preduzeća.

- Ovo je radnički sindikat. Mi štrajkujemo zbog veoma loše finansijske situacije i upozorili smo gradonačelnika jer od osnivača, a to je Grad, tražimo da ispita sistematizaciju preduzeća, uslove rada, zarade i rad menadžmenta - kaže Rašović.

Iz sindikata dodaju i da su 12. septembra i na sastanku upozorili gradonačelnika Darka Bulatovića na nezakonito postupanje menadžmenta, ali da do današnjeg dana iz Gradske kuće nije bilo odgovora.

Oni se takođe plaše i nove sistematizacije, koju je, dodaju, najavio v. d. direktor preduzeća Igor Novaković, rekavši da bi mogla da bude urađena po partijskoj pripadnosti i da će tako da dovede do situacije od prošle godine - devetomesečnog kašnjenja plata.

Podsetimo, radnici “Gorice” su poslednjih godina u više navrata organizovali štrajkove zbog mnogobrojnih finansijskih problema, a nekoliko protesta bilo je i na Novom groblju nakon što su ovom preduzeću ostale u nadležnosti samo pogrebe usluge.

Poslednja sistematizacija u "Gorici" urađena je krajem prošle godine, kada je u preduzeću ostalo 129 radnika.

(Espreso.co.rs/Juznevesti.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.