LEGENDE DEVEDESETIH OPET JAŠU! Šešeljevog ličnog lekara i bivšeg julovca Vlada Srbije postavila na čelo jedne od najvećih bolnica u državi!
Foto: Marina Lopičić

ko će kome, nego svoj svome

LEGENDE DEVEDESETIH OPET JAŠU! Šešeljevog ličnog lekara i bivšeg julovca Vlada Srbije postavila na čelo jedne od najvećih bolnica u državi!

Tako nam i treba!

Objavljeno:

Bivši julovac i lični lekar Vojislava Šešelja Milovan Bojić izabran je danas na sednici Vlade za direktora Instituta za kardiovaskularne bolesti “Dedinje”.

Kako se spekuliše u medijima, za Bojića je lobirao lider radikala, i to kod naprednjaka, a o njegovom imenovanju su se posebno glasali ministri, koji su se pozitivno izjasnili o njegovom postavljenju.

Bojić je dao ostavku na mesto poslanika 30. avgusta uz obrazloženje da ima obaveze u oblasti lekarske profesije, a na njegovo mesto je došao Aleksandar Šešelj, sin lidera radikala.

On bi trebalo da se vrati na mesto s kojeg je skinut, čime se "ispravlja", kako on smatra, nepravda koja mu je učinjena i dokazuje njegova moć.

Inače, prošle godine je sa ovog mesta smenjen dr Boško Đukanović, koji je bio 15 godina na ovoj funkciji. Na njegovo mesto ministar zdravlja Zlatibor Lončar postavio je dr Predraga Milojevića. Međutim, izgleda da je ovo mesto za dr Milojevića bilo samo privremeno, dok se ne steknu uslovi da na čelo ove bolnice dođe Bojić.

Dr Milovan Bojić je lični lekar dr Vojislava Šešelja, odnosno šef lekarskog tima. On je odlazio u Hag dok je Šešelj bio u Ševeningenu, a brigu o njegovom zdravlju nastavio je i po dolasku lidera radikala u Srbiju.

foto: Nebojša Mandić

Šešelj je jednom objasnio kako je bivši julovac prešao u radikale.

- Bili smo u Banjaluci na predstavljanju predsedničkog kandidata Nikole Poplašena i nakon toga smo opkoljeni, a okupatori Britanci iz Unprofora su me proterali. Svi iz delegacije su odlučili da se vrate sa mnom. Kad smo stigli u Bijeljinu, setio sam se da je tu najbolji burek na ovim prostorima. Stali smo u pola četiri ujutru, kupili burek, stavili novine na haubu automobila i jeli dok su helikopteri UN iznad nas brujali. Bojić je zbog toga odlučio da uđe u SRS - rekao je svojevremeno Šešelj.

Milovan Bojić je među lekarima možda najviše puta sedeo na optuženičkoj klupi, a u svim slučajevima je oslobođen optužbi. Za vreme režima Slobodana Miloševića, kao član JUL-a, bio je ministar zdravlja. Optužen je da je od 1995. do 2000. godine, kao direktor Instituta “Dedinje”, prekoračenjem službenih ovlašćenja pribavio imovinsku korist drugima u iznosu višem od (tadašnjih) 450.000 dinara, a na štetu Instituta. Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno ga je oslobodio tih optužbi 2015.

foto: Nebojša Mandić

Bojić nije kažnjen ni u drugom slučaju koji je protiv njega vođen. Naime, Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu odustalo je od optužnice kojom ga je teretilo da je sa saradnicima oštetio kliniku “Ostrog” za oko 300.000 evra. Do ovog obrta je došlo jer se ta klinika na prvom pretresu pred sudom podneskom izjasnila da nije oštećena ni za tu niti za neku drugu sumu.

Inače, uz Institut za kardiohirurgiju Kliničkog centra Srbije i Institut u Sremskoj Kamenici, klinika „Dedinje“ važi za jednu od tri naše najznačajnije zdravstvene ustanove, u kojoj se godišnje obavi oko 4.000 operacija na srcu i krvnim sudovima.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.