KADA JE TREBAO DRŽAVI BIO JE TU, A ONA GA SAD IZDAJE! Pukovnik Lalović će 62 rođendan provesti na Brankovom mostu! (FOTO)
Foto: Privatna arhiva

gde je pravda?

KADA JE TREBAO DRŽAVI BIO JE TU, A ONA GA SAD IZDAJE! Pukovnik Lalović će 62 rođendan provesti na Brankovom mostu! (FOTO)

Bivši pukovnik je podnosio tužbe i tri puta je presuđeno u njegovu korist, ali ga Ministarstvo odbrane nikada nije vratilo na posao...

Objavljeno:

Bivši pukovnik, Gojko Lalović bio je među prvim dobrovoljcima koji su se prijavili da idu na Kosovo i Metohiju 1999. godine kako bi branili zemlju. Takođe, učestvovao je u ratnim sukobima 1992. i 1993. godine. Kada je pukovnik trebao državi, branio ju je, a sada je država izdala njega.

foto: Privatna arhiva

Tokom svoje vojne karijere odlikovan je ordenom za zasluge u oblastima odbrane i bezbednosti kao i ordenom Viteškog mača trećeg stepena.

MARŠ ODAVDE! Ovako je čovek koji je izbacio porodicu sa decom na ulicu odgovorio na pitanje ZAŠTO JE TO URADIO (FOTO) (VIDEO)

foto: Privatna arhiva

Tokom službe u Beogradu bio je predsednik Vojno-stambene komisije, verovatno jedini predsednik stambene komisije - podstanar, a već godinama vodi pravnu bitku za rešenje sopstvenog stambenog pitanja.

foto: Privatna arhiva

Bivši pukovnik kaže za Espreso da je razlog njegovog prestanka rada u vojnoj službi bilo navodno smanjenje kadra. Pošto su mu tim postupkom životni uslovi dosta otežani, Lalović je rešio da ide na sud.

Iako je tada doneta presuda u njegovu korist, Vrhovni sud je naredio da se rešenje o penziji poništi i da se pukovnik vrati u službu. To je bila dobra vest, ali se to zapravo nikada nije desilo. Iako se Lalović obratio Upravnom sudu, koji mu je potvrdio rešenje, Minstarstvo je ostalo pri svome.

Gojko Lalović će sutra u 9h ujutru na svoj 62 rođendan otići na Brankov most sa presudama i rešenjima jer se država oglušila na sve odluke pravosudnih oragana. Na ovaj korak navela ga je nepravda, koja je, kako kaže, učinjena 2005. godine, kada je nezakonito lišen prava na rad u vojnoj službi, pet godina pre roka.

CRNI ZATAMNJENI AUDI STAO JE ISPRED SRPSKOG OFICIRA: Prepoznao sam ga. Nasmejem se i prođem, on OBORI POGLED!

Naime, bivši pukovnik je podnosio tužbe i tri puta je presuđeno u njegovu korist, ali Ministarstvo odbrane ga nikada nije vratilo na posao.

foto: Privatna arhiva

Lalović će štrajkovati po drugi put kako bi skrenuo pažnju zbog nerealizacije donetih odluka sudova i nepostupanja tužene strane po odlukama i primedbama nadležnih sudova.

Odluke koje su sudovi donosili, donosili su u celosti, a sprovođene su samo delimično ili nisu sprovedene uopšte. Takođe, nisu pokrenute krivične istrage protiv određenih nadležnih lica za neregularnosti. Isto, smatram da je bilo i tendencioznog i namernog izricanja presude Osnovnog suda u Smederevu, a koje je imalo za cilj narušavanje ugleda, koje nije vođeno u skladu sa Ustavom i zakonima. A pored svega toga, tu je i neustavno oduzimanje dela penzije, koja je zakonski određena rešenjem". kaže Gojko za Espreso.

Gojko Lalović je oženjen i otac je dvoje dece od kojih je Komlen Lalović, mladi naučnik i tvorac uređaja protiv krađe beba koji ima za cilj da na samom porođaju dokaže materinstvo.

Podsećamo, njegov projekat je podržan od strane Ministarstva zdravlja i od 3 velika porodilišta postoje molbe za implamentaciju, međutim, još uvek je projekat finansiran samostalno i od strane donatora u kampanji 45 velikana za sigurna porodilišta.

Srpski naučnik osmislio izum koji će zauvek sprečiti krađu beba (FOTO) (VIDEO)

(J. J )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.