NOVA OLUJA STIŽE U SRBIJU, EVO I KADA: Spremite se za nepogode, na snazi narandžasti meteo-alarm!
Foto: Beta

stiže nevreme

NOVA OLUJA STIŽE U SRBIJU, EVO I KADA: Spremite se za nepogode, na snazi narandžasti meteo-alarm!

Nova oluja u Srbiji se očekuje u sredu, kad će za teritoriju cele zemlje važiti žuti meteo-alarm, osim u Banatu, koji će biti u "narandžastom", objavio je RHMZ

Objavljeno:

Žuti meteo-alarm označava potencijalno opasno vreme, dok narandžasti ukazuje na opasne vremenske pojave koje mogu da nanesu materijalnu štetu i opasne su po ljude i životinje.

U Srbiji će ove nedelje do petka biti hladnije, oblačno, sa kišom, sa temperaturama znatno ispod proseka za ovo doba godine. Jutarnja temperatura će u utorak biti od devet do 14 stepeni, a najviša dnevna od 22 na severu do 30 stepeni na jugu. Na severu i zapadu Srbije biće umereno do potpuno oblačno, posle podne i uveče mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom, a u ostalim krajevima pretežno sunčano, uz postepeno povećanje oblačnosti krajem dana, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Upozorenje zbog obilnijih padavina u sredu najavljeno je posebno za Banat i donje Podunavlje i očekuje se da u tom delu Srbije za 12 sati padne od 20 do 30 litara po metru kvadratnom, a lokalno i više.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.