Haradinaj POBESNEO zbog srpskog filma o Kosovu: Ne zna šta će od muke zbog ISTINE
Foto: Printscreen

nije izdržao

Haradinaj POBESNEO zbog srpskog filma o Kosovu: Ne zna šta će od muke zbog ISTINE

Smeta mu što istina izlazi na videlo

Objavljeno:

Samoprozvana vlada Kosova izdala je sramno saopštenje povodom filma Borisa Malagurskog “Kosovo: Momenat u civilizaciji“, u kom navode da je film Vlade Srbije ne samo usmeren protiv članstva Kosova u Unesko već ga ocenjuju kao “nizak i rasistički“.

Dalje u saopšenju navode da je film “uvredljivog sadržaja“ i da je napravljen sa namerom da “osramoti Kosovo“. Iako je dobro poznato da kulturno nasleđe na Kosovu i Metohiji pripada Srbiji, u ovom saopštenju usudili su se da kažu kako na ovaj način država Srbija pokušava da “otuđi“ baš isto to versko i kulturno bogatstvo.

foto: Printscreen

Da tu ne bude kraj, predstavnici lažne kosovske vlade osudili su Srbiju jer ne gaji dobrosusedsku politiku, iako je baš naša država dobila pohvale evropskih zvaničnika da je stub stabilnosti u regionu.

S obzirom na to da je ovo prvo saopštenje upućeno Srbiji, koje je izdala samoproglašena Vlada takozvane države Kosovo od kada je na mesto premijera stupio Ramuš Haradinaj nije ni čudo što sadrži zapaljivu retoriku.

foto: Reuter

Podsetimo, film “Kosovo: Momenat u civilizaciji“ snimljen je u cilju da svetskoj javnosti predstavu srpsku Unesko baštinu na Kosovu i Metohiji, da objasni ko je ugrožava i zašto ona mora da ostane baština Srbije, a snimljen je uz podršku Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Turističke organizacije Beograda i velikog broja pojedinaca iz zemlje i inostranstva.

Svetska premijera filma održana je 15. septembra u Parizu, gde je inače i sedište Uneska, a saopštenje vlade samoproglašenog Kosova je još jedan u nizu pokazatelja da albancima smeta što je istina napokon izašla na videlo.

(Espreso.co.rs/Srbijadanas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.