VETAR NOSI KONTEJNERE, VELIKO NEVREME STIGLO U SRBIJU: Najgore je u Mačvi!
Foto: Espreso

haos širom srbije

VETAR NOSI KONTEJNERE, VELIKO NEVREME STIGLO U SRBIJU: Najgore je u Mačvi!

U Beogradu je oko 14.00 časova počeo da duva jak olujni vetar praćen kišom

Objavljeno: 15:12h

Jak olujni vetar praćen kišom za samo desetak minuta zahvatio je Šabac, Novi Sad, Rumu i Sremsku Mitrovicu, dok je u Beogradu počela kiša.

“Oblačnost koja na području Bačke, Srema, severnog Banata i zapadne Srbije uslovljava kišu, pljuskove sa grmljavinom i jak, lokalno olujni vetar, u naredna dva sata sporo će se premeštati na severoistok”, upozorava RHMZ.

Osim toga, oni navode da će u pojedinim delovima Beograda uslediti kratkotrajna kiša ili lokalni pljusak sa grmljavinom. Jak olujni vetar koji je zahvatio region Šapca oko 13.30 naneo je štete poljoprivrednim usevima i stambenim objektima, a četvorospratna zgrada u neposrednoj okolini autobuske stanice u centru grada je u jednom minutu ostala bez krova,. Deo Šapca trenutno nema struju, ističe Beta. Oni ističu da je u selima u ravničarskom delu Mačve vetar nosio cele konstrukcije krovova a u samom gradu je polomljeno više stabala.

U ovom trenutku nije poznato da li je bilo povređenih i kolika je materijalna šteta, a nevreme i dalje traje. Jaka oluja je nešto pre 13.30 pogodila Novi Sad i druge delove Vojvodine, javlja “Blic”. U roku od samo desetak minuta nebo se potpuno smračilo i počeo je da duva izuzetno jak vetar koji nosi sve pred sobom. Slična situacija je i u Sremskoj Mitrovici, a Vojvođani su jednoglasni u oceni da se nevreme kreće ka - Beogradu, piše "Blic".

Ništa bolje nije ni u Rumi gde su pljusak i jak vetar skoro potpuno paralizovali saobraćaj. Jak jugozapadni vetar duvaće na području zapadne i jugozapadne Srbije, dok će jak jugoistočni vetar duvati u južnom Banatu i Podunavlju, navode iz RHMZ. "Nestabilno sa pljuskovima i grmljavinom, a moguće su i izolovane kratkotrajne vremenske nepogode u vidu intenzivnijih pljuskova sa grmljavinom, sugradice, grada i olujnih udara vetra, sa najvećom verovatnoćom u severnim i zapadnim krajevima", ističu iz RHMZ.

Nevreme un Beogradu je bilo toliko jako da je oduvalo kontejnere na ulicu. U jednom trenutku, u centru grada, kontejneri su se sudarili pa je zvučalo kao da se dogodila saobraćajna nesreća.

foto: Espreso
foto: Espreso
foto: Espreso

(Espreso.co.rs/Agencije/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.